ФІУ тимчасово зачиняє свої двері для публіки

13.03.2020

Враховуючи ситуацію з поширенням вірусу « Covid-19 », Французький Інститут в Україні зачиняє свої двері для публіки, починаючи з 16/03/2020р. на строк, який буде уточнено пізніше.

Для отримання будь-якої термінової інформації просимо Вас телефонувати за номером + 38 044 482 23 71

З 16 березня на невизначений строк заняття поступово перейдуть на дистанційну форму навчання з викладачами. З Вами безпосередньо зв’яжеться ваш викладач або відділ курсів, щоб надати необхідну інформацію. Продовження запису на курси буде оголошено пізніше. Учні, які вже оплатили навчання, зберігають право навчатися. Відділ курсів повідомить безпосередньо учню дату початку занять, як тільки це стане можливо.

У зв’язку з тим, що інформація змінюється щоденно, ми будемо інформувати Вас регулярно.

У зв’язку з продовженням карантину в закладах освіти до кінця навчального року, ми змушені перенести квітневу та червневу сесії іспитів DELF Junior на листопад : письмова частина іспитів DELF A1 та DELF A2 відбудеться 09/11/2020, письмова частина іспитів DELF B1 та DELF B2 відбудеться 10/11/2020.

Ми також змушені перенести травневу сесію іспитів DELF Prim на вересень : письмова частина іспитів A1 відбудеться 17/09/2020, письмова частина іспитів А2 відбудеться 18/09/2020.

Червневу сесію DELF-DALF Tout public також буде перенесено. Нові дати проведення сесії будуть залежати від розвитку ситуації.

Ваша безпека – наш головний пріоритет.

E-mail: delfdalf.kiev@gmail.com

Ми змушені перенести сесії тестів TEF Canada, TEFAQ, TEF et TCF які мали відбутися з 23 по 27 березня 2020 року.

З понеділка 16 березня запис тести буде призупинено на невизначений період.

Шановні користувачі медіатеки!

Медіатека Французького інституту в рамках заходів із запобігання поширенню вірусу Covid-19 призупиняє обслуговування відвідувачів з 16 березня. Tous les emprunts avec la date de retour du 16 au 31 mars ont été prolongés jusqu'au 31 mai pour tout type de documents. Якщо у вас виникають питання, пишіть нам на адресу: mediatheque@ifu.kiev.ua

Нагадуємо вам, що користування нашою електронною бібліотекою CULTURETHEQUE відкрите для вас навіть за умов карантину!

Відділ університетського на наукового співробітництва
Інформаційний лист від 18 березня 2020

Одним із важливих напрямів діяльності відділу університетського та наукового співробітництва, є підтримка мобільності студентів, науковців, експертів, і ми повинні адаптуватися до епідеміологічної міжнародної ситуації. Наразі мова йде не про скасування, а про відкладення, перенесення проектів мобільності. Ми продовжуємо працювати разом!

Інформація:
Веб-сайт Французького Інституту Україні: https://institutfrancais-ukraine.com/fr/etudier/nouvelles
Слідкуйте за новинами на сторінці Facebook Campus France Україна: https://www.facebook.com/CampusFranceUkraine/

Campus France Україна:
Зустрічі, презентації, тематичні ательє призупиняються, а також перед візові співбесіди з метою подання заяви на студентську візу.
Обмін інформацією, консультації тільки електронною поштою. Контакти Campus France Ukraine:
https://www.ukraine.campusfrance.org/nashi-kontakti
https://ua.ambafrance.org/Campus-France-Ukraine-accueil-et-orientation-des-etudiants-souhaitant

Мобільність та стипендії:
Вся мобільність ( з України та в Україну) організована відділом університетського та наукового співробітництва наразі призупинена. Кожна ситуація буде вирішуватися індивідуально.

1/Якщо Ви дійсний стипендіат від Французького уряду і знаходитесь на навчанні у Франції — Ви мали отримати нашого листа. Залишайтеся з нами на зв'язку , щодо будь-яких питань звертайтеся до координатора стипендій Світлани Савищенко svitlana.savy@ifu.kiev.ua.
Залишайтеся на зв'язку з вашим французьким університетом, виконуйте рекомендації місцевих органів охорони здоров’я.
Також слідкуйте за інформацією на веб-сайті Посольства України у Франції https://france.mfa.gov.ua/

Вважаючи на сьогоденну епідеміологічну ситуацію усі типи французьких посвідок на проживання, тимчасові посвідки на проживання та довгострокові візи термін дії яких спливає з 16 березня по 15 травня і які вже попередньо були продовжені на 3 місяці отримують додаткове подовження дій ще додатково на 3 місяці, відповідно підзаконного акту n° 2020-460 від 22 квітня 2020, тобто таке подовження сягає терміну до 6 місяців.

Ця норма стосується таких посвідок на проживання термін дії яких спливає між 16 березня та 15 травня :

  • Довгострокова віза

  • Посвідка на проживання

  • Тимчасовий дозвіл на проживання

  • Тимчасова посвідка з метою продовження виду на проживання.

У префектурах тимчасово призупинено прийом відвідувачів з приводу продовження терміну дії посвідок на проживання, таке подовження відбувається автоматично.


2/Конкурс 2020 на отримання стипендій на навчання на Магістратурі та Аспірантурі закінчився. Оскільки студентська мобільність запланована на початок нового навчального року, на вересень 2020 року, процедура не змінюється , проходить відповідно до календаря, зазначеного на веб-сайті ФІУ:
https://institutfrancais-ukraine.com/fr/etudier/bourses/bgf
Залежно від ситуації, співбесіди, заплановані на квітень, або відбуватимуться дистанційно (наприклад, по Skype), або будуть перенесені на іншу дату. У будь-якому випадку результати конкурсу будуть оголошені починаючи з 31 травня.

3/ Конкурс стипендій для науковців з досвідом закінчився. Досьє кандидатів перебувають на розгляді. Попередньо заплановані дати стажування між 15 травня та 18 грудня, відповідно до міжнародних новин , можуть будуть змінені.

4/ Конкурс проектів для французьких та українських закладів вищої освіти закінчився. Результати конкурсу будуть оголошені наприкінці березня 2020 року. Враховуючи ситуацію, дати реалізації запропонованих проектів можуть бути змінені , комісія враховує це і залишить певну гнучкість у виконанні/реалізації проектів.
https://institutfrancais-ukraine.com/fr/etudier/bourses/appel_a_projet_2020

5/ Лауреати конкурсу стипендій для молодих науковців, стажування яких було заплановано найближчим часом, не втрачають стипендію, а мають перенести дати стажування . Кожна ситуація буде вирішуватися індивідуально.

6/ PHC 2019-2020
Звіти проектів на розгляді. Найближчим часом науковці отримають інформацію щодо подальшого фінансування проектів на період 2019-2020 років.

Організаційні заходи, зустрічі та семінарі з питань співробітництва
1 / Участь у заходах, нарадах, зустрічах тимчасово припиняється та відновиться, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить. З відділом залишається зв'язок по електронній пошті.

2/Регіональний семінар університетського співробітництва, запланований на 18-19 травня в Києві за участю французьких, українських та регіональних установ, перенесено. Нова дата буде вказана пізніше, але подія відбудеться не раніше другої половини 2020 року. Ми проінформуємо партнерів, як тільки нова дата буде підтверджена. .

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema