Зустріч щодо підтримки вчителів сучасних іноземних мов

11.02.2021

Сьогодні, 11 лютого 2021 року, заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова зустрілась із представниками Координаційного комітету з підтримки вчителів сучасних іноземних мов – співробітниками Британської Ради в Україні, Гете-Інституту в Україні, Посольства Франції в Україні та Французького Інституту в Україні.

«Метою зустрічі було обговорення найважливіших напрямів взаємодії МОН та міжнародних організацій у сфері вивчення іноземних мов, розвитку цифрових компетенцій вчителів, упровадження нових освітніх програм та проєктів у межах реформи "Нова українська школа"», – зауважила Віра Рогова.

Йшлося про ключові питання у сфері освіти:

  • підтримка проєктів реформи «Нова українська школа»;
  • спільні плани на 2021-2022 роки, зокрема у сфері вивчення іноземних мов;
  • механізми співпраці Комітету та Міністерства з впровадження нових стандартів та створення нових освітніх і модельних програм з іноземних мов;
  • реалізація проєктів у сфері професійного розвитку вчителів іноземних мов.

Заступниця Міністра висловила вдячність міжнародним партнерам за допомогу в розробленні програм підготовки вчителів іноземних мов «Навчання іноземної мови у 1-2 класах та 3-4 класах», підготовку тренерів для проведення курсів підвищення кваліфікації вчителів іноземних мов у 5-9 класах, допомогу закладам освіти в період COVID-кризи та створення інтернет-простору для комунікації вчителів і учнів.

За результатами зустрічі сторони схвалили наступні пропозиції:

  • продовжити супровід вчителів іноземних мов у межах реформи «НУШ», сприяти функціонуванню єдиних мереж вчителів іноземних мов (англійська, німецька, французька);
  • сприяти розвитку цифрових компетенцій вчителів через створені онлайн-платформи та розроблення методичних рекомендацій;
  • підготувати й оприлюднити на сайті МОН деталізований план співпраці Комітету;
  • провести круглий стіл з метою обговорення нагальних питань організації освітнього процесу за Державним стандартом базової середньої освіти.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував стратегію розвитку освітньої галузі на 2021 рік.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema