Відкриття конкурсу проєктів в рамках Програми сприяння видавничій справі

01.03.2023

Посольство Франції та Французький інститут в Україні надають підтримку українським видавництвам для перекладу та публікації творів сучасних французьких авторів в рамках своєї Програми сприяння видавничій справі “Сковорода”.

З моменту заснування програми у 1992 році за її допомогою було видано більше 350 книг у різноманітних галузях - художня література, гуманітарні та суспільні науки, право, економіка, тощо.

Її було призупинено у 2022 році через війну, а у 2023 відновлено у компоненті «допомога в оплаті авторських прав», який передбачає попередній відбір проєктів Посольством Франції та Французьким інститутом в Україні та їх фінальний розгляд комісією Французького інституту Парижа.

Запрошуємо українських видавців подати свої проєкти для розгляду на наступному засіданні комісії Французького інституту до 15 березня 2023 року включно.

Заяви подаються у формі листа-звернення до Посольства Франції / Французького інституту в Україні, до якого додаються:

1- стислий опис видавництва (каталог публікацій) та перелік творів, які були ним видані попередньо за допомогою програми “Сковорода” (якщо є);

2-стислий опис твору (по можливості, надати примірник, який, після засідання комісії, повертається видавцеві);

3-детальний кошторис видання із зазначенням накладу, кількості сторінок (1800 знаків), середньої вартості продажу, бажаного розміру та типу фінансової підтримки (зазначити, при цьому, чи зверталося видавництво з проханням по допомогу до інших організацій);

4-копія угоди, запропонованої французьким видавництвом-правовласником;

5-резюме перекладач(ів)а.

Видавець може подати одночасно декілька проектів. У цьому випадку він має розташувати їх у порядку пріоритетності.

Контакт:

Валентина Стукалова
Завідувачка медіатеки
Куратор літературних проєктів

valentine.stoukalova@ifu.kiev.ua

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema