Франція на Книжковому Арсеналі

07.04.2014

Вперше фестиваль «Книжковий Арсенал» вітає почесногогостя – Францію. Така нагода дозволить запровадити новий формат зустрічей з письменниками, твори яких були нещодавно перекладені на українську мову, з письменниками, які користуються неабиякою популярністю у Франції, а також посилити співробітництво між сферами видавництва двох країн.

Окрім традиційних публічних зустрічей з авторами, програма включає в себе круглий стіл на тему «література та кордони», учасниками якого стануть Міріам Аніссімов та Жорж Ніва разом з такими українськими авторами, як Сергій Жадан та Тарас Прохасько. Міріам Аніссімов, в якості автора біографій Ромена Гарі та Василія Гроссмана, розкаже про їхнє життя, в той час, як Жан-Ів Герен розповість про постать Альбера Камю. До того ж, значна увага буде привернута до сучасної французької літератури. Під час «Книжкового Арсеналу» буде також вручена Премія ім. Григорія Сковороди за найкращий переклад з французької мови на українську.

Серед гостей: П’єр Ассулін, Патрісія Рєзніков, Жерар де Кортанз, Давід Фоенкінос, Ален Гіймоль, Сільвен Тессон, Ерік Нолло, Юго Прадель...

Програма заходів 9 квітня

Програма заходів 10 квітня

Програма заходів 11 квітня

Програма заходів 12 квітня

Ніч Книжкового Арсеналу 12 квітня

Програма заходів 13 квітня

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema