Смак Франції / Good France 2018

27.02.2018

Goût de France / Good France / Смак Франції

3000 шефів, 3000 меню, 150 країн, 150 посольств на 5 континентах...
 
Святкова вечеря на честь французької кухні по всьому світу
 
Після успішних минулорічних заходів Goût de France / Good France вчетверте відбудеться з 16 по 25 березня 2018 року у ресторанах-учасниках по всій Україні. Захід, організований під патронатом шеф-кухаря Алена Дюкасса Міністерством закордонних справ Франції, Посольством Франції в Україні та Французьким інститутом в Україні, який вшановує мистецтво французького життя і гастрономічні традиції. Наслідуючи приклад Огюста Ескоф'є, який у 1912 році започаткував "Обіди Епікура" з одним і тим самим меню, в один день, в містах по всьому світу  для найбільшої кількості гостей, "Смак Франції" переймає цю ідею, охоплюючи ресторани по всьому світу, які, в один окремо визначений день, готують святкову вечерю, гідну назви великої французької гастрономії.
 
Більш ніж 3000 шефів на 5 континентах віддадуть шану  французькій кухні з усіма її новітніми можливостями та цінностями, об’єднавшись навколо святкового меню за рецептами, натхненними французьким кулінарним ноу-хау.
 
 
З 16 по 25 березня шукайте французьке меню Goût de France в наступних українських ресторанах!
 

Київ

1 2  3 4 5 6 7 8

Івано-франківськ

Рівне

Львів

Харків

Одеса

Дніпро

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema