Зустріч з Олів'є Монженом в книгарні

28.05.2013

МонженУ рамках проекту «Європейський досвід» книгарня «Є», тижневик «Український тиждень» та Французький інститут у Києві запрошують на

зустріч з Олів’є Монженом

«Зрозуміти глобалізацію. Роль загальнокультурних журналів, на прикладі журналу Esprit»

ВІВТОРОК 28 ТРАВНЯ о 18:30 у книгарні "Є" (вул. Лисенка, 3)

Олів’є Монжен — французький письменник-есеїст, філософ, соціолог, керівник легендарного часопису «Esprit» з 1988 року, видавець, віце-президент Синдикату культурної і наукової преси Франції, кавалер ордену Почесного легіону.

Теми, яких часто торкається Монжен у своїх книгах і есе – роль інтелектуала у соціумі, урбаністика, міста і глобалізація, політична критика, мистецтво, мас-медіа, насильство, сміх.
Українською мовою була видана його книга «Виклики скептицизму. Зміни інтелектуального пейзажу Франції» (Дух і Літера, 2011).

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema