Колективна виставка "Memoria" в арт-центрі Я галерея

10.04.2013

Київ

Арт-центр Я галерея

8 – 22 квітня

Минулого року виставка «Оживаючи фігури» була представлена у Тулузі, а потім у Києві, в арт-центрі Я Галерея в рамках «Французької весни» 2012 року. Продовженням цього проекту у 2013 році стане спільна виставка, яка знову об’єднає митців з Києва та Тулузи. З цієї нагоди культурний центр м. Тулузи «Espace Croix Baragnon» відібрав двох митців для участі у цьому проекті – Емманюель Кастелан та Кирил Уколов (росіянин за походженням), обидва навчалися у Художній Академії м. Тулузи. Разом з українським художником Олегом Грищенко вони пробули у Києві близько двох тижнів, і результатом цієї мистецької резиденції стане спільна виставка в арт-центрі Я Галерея, куратором якої є Павло Гудімов.

Темою цьогорічної виставки під назвою «Memoria» стане 100-річчя створення відомого «чорного квадрату», пензля Казимира Малевича (1878-1935), який народився у Києві. 

Проект організовано спільно з арт-центром Я Галерея та при підтримці Олександра Каменця. У майбутньому, як і цього разу, цей проект матиме за мету посилення мистецьких обмінів між Францією та Україною.

Детальна інформація на сайті арт-центру Я галерея

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema