ВОНА.Ольфакторна інсталяція

02.05.2017

ВОНА. Ольфакторний портрет української жінки очима французьких парфумерів. Проект parfum büro (Київ) та Jeroboam (Paris)
Київ / 14 квітня – 15 липня / Галерея parfum büro

У Галереї parfum büro відкриється виставка, присвячена ролі жінки в українському мистецтві.
Фотографії, тексти, художні твори, артефакти, які дозволять краще зрозуміти жінок, які творять і надихають, і їхній внесок в українське мистецтво протягом століть.
В другому залі галереї буде представлена інтерактивна інсталяція про киянок та роль ароматів у їхньому житті.
І врешті-решт, будь-хто з охочих зможе долучитись до проекту ВОНА та допомогти французьким парфумерам дому Jeroboam збагнути суть сучасної української жінки. Кожен зможе пройти тест та висловити свої ідеї про те, якою є українська жінка. Спеціалісти виділять домінуючі якості українки і створять завдяки цьому її ольфакторний портрет – парфум ВОНА, який буде презентовано восени.

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema