Сучасний танець: турне Kubilai Khan Investigations

10.04.2013


від компанії KUBILAI KHAN INVESTIGATIONS

КИЇВ – 13 квітня о 19.00

Київський академічний Молодий театр

ХАРКІВ – 15 квітня о 19.00

Харківський державний академічний театр ім. Т. Шевченка

ДНІПРОПЕТРОВСЬК – 17 квітня à 19.00

Дніпропетровський російський драматичний театр ім. М. Горького

ДОНЕЦЬК – 19 квітня о 18.00

Донецький академічний театр опери та балету ім. А. Солов’яненка (Донбас опера)

ОДЕСА – 21 квітня о 19.00

Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В.Василька

З моменту першого виступу танцювальної трупи Kubilai Khan Investigations (KKI) у 1996 році її співзасновник, танцівник і хореограф Франк Мікелетті спрямовує всю свою енергію у креативне русло. Центральна тема творчого пошуку - спільна пригода,  народжена з низки знайомств, зустрічних поглядів, впливів звідусіль та звідусюди та нових технік танцю. Учасники трупи KKI походять з різних куточків світу, і вистава сучасного танцю « Тигр, тигр, багряне світло», створена у 2012 році, об’єднує на сцені танцівників з Японії, Угорщини, Швеції, Словаччини, Мозамбіку та Франції.

На сцені ця особливість та багатство втілюються у просту і водночас захопливу постановку: скромну та зрозумілу за формою (декорації відсутні), але запальну у своєму ритмі. « Тигр… » торкається проблем пришвидшення нашого життя, здатності кожного до майже акробатичної еквілібрістики, до якої треба вдатися, щоб визначити своє ставлення до світу. Енергійна хореографія вистави підкреслюється різкими переходами у супроводі імпульсивної музики.

Танцювальна трупа KKI вже виступали в Україні у 2004 році у рамках першої “Французької весни”.

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema