Десятий фестиваль "Вечори французького кіно"

27.01.2015

29 січня в Києві стартує щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року - «Вечори французького кіно - 2015». У програмі - фільми-призери міжнародних фестивалів і нові акторські роботи Катрін Деньов, Жюльєт Бінош і Матьє Амальріка. Колекцію нових і кращих фільмів Франції українським глядачами представляють компанія «Артхаус Трафік» та Французький інститут в Україні. У 2015 році «Вечори французького кіно» пройдуть в 10-й раз.
 
Фестиваль відкриє комедійна мелодрама П'єра Сальвадорі «Жінка на подвір'ї» з Катрін Деньов і Гюставом Керверном, одним з головних комедійних акторів і режисерів сучасного французького кіно. Сюжет фільму побудований навколо зворушливою дружби консьєржа Антуана і самотньої Матильди, яка нещодавно вийшла на пенсію.
 
 
Також у програмі - новий фільм метра світового кінематографа Жан-Люка Годара «Прощавай, мово 3D», в якому основоположник французької «нової хвилі» експериментує з новими формами кіномови. Стрічка отримала Приз журі на 67-му Каннському кінофестивалі.
 
Про любовні пригоди університетського професора розповість кримінальна мелодрама «Любов - це ідеальний злочин» братів Ларьйо з Матьє Амальріком у головній ролі.
 
Комедія Філіпа де Шоврона «Божевільна весілля» вивчає питання мультикультурних шлюбів. Головну роль у ній виконав ветеран комедійного кіно Крістіан Клава («Наполеон», «Прибульці»). «Божевільна весілля» стала касовим хітом у французькому прокаті, 11-кратно окупивши свій скромний бюджет.
 
На фестивалі відбудеться прем'єра нового фільму Олів'є Ассаяса - саркастичної драми «Зільс-Марія». У ролі старіючої актриси, яка повертається до п'єси, яка зробила її відомою, - легенда європейського кіно Жюльєт Бінош. На другому плані - нове покоління голлівудських зірок, актриси Крістен Стюарт  і Хлоя Грейс Морец. «Зільс-Марія» була представлена в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де претендувала на Золоту пальмову гілку. 
 
«Вечори французького кіно - 2015» пройдуть в 7 містах України. У Києві та Одесі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. У столиці фестиваль стартує 29 січня.
 
Програма показів у Києві
 
ПОКАЗИ У РЕГІОНАХ:
 
Харків - кінотеатр «Kronverk Cinema» в ТРЦ «Дафі» - 5 лютого
Одеса - кінотеатр «Родина» - 29 січня
Вінниця - кінотеатр «Родина» - 6 лютого
Львів - кінотеатр «Кiнопалац-Коперник» - 5 лютого
Чернівці - кінотеатр «Кiнопалац-Чернiвцi» - 5 лютого
Дніпропетровськ - кінотеатр «Міст-Кіно» - 16 лютого
Запоріжжя - кінотеатр ім. Довженка - 12 лютого
Маріуполь - кінотеатр «Перемога» - 5 лютого

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema