Kyiv Sculpture Project : прийом заявок продовжено до 20 січня

22.12.2013

КИЇВСЬКИЙ СКУЛЬПТУРНИЙ ПРОЕКТ 2014

 

МИСТЕЦТВО В МІСТІ

 
Другий Міжнародний фестиваль сучасної скульптури 
Національний Ботанічний сад ім. М. М. Гришко 
20 травня – 10 липня 2014
 
Увага! Прийом заявок продовжено до 20 січня!
 
Фестиваль KSP оголошує прийом заявок на здобуття першої в Україні міжнародної скульптурної премії для молодих художників Kyiv Sculpture Project Prize. 
 
Kyiv Sculpture Project 2014 (KSP) – некомерційний фестиваль сучасної скульптури в міському просторі – відкриває прийом заявок від художників молодше 35 років із різних країн світу для участі у виставці Основного проекту та можливості номінації на міжнародну скульптурну премію.
Kyiv Sculpture Project Prize – це перша в Україні спеціалізована премія для молодих художників, які працюють із публічним мистецтвом. В 2012 році Kyiv Sculpture Project отримав близько 300 заявок із 39 країн світу. Головну премію розділили між собою два проекти: “Мушля” Жанни Кадирової (Україна) та “Місячний” Карін ван дер Молен (Нідерланди).
 
У 2014 році KSP робить акцент на темі «Мистецтво в місті». Як мистецтво взаємодіє з містом та його мешканцями? Як воно може змінити ставлення до публічного простору та сформувати нове розуміння середовища міста? І, насамперед, як витвір мистецтва у публічному просторі впливає на повсякденність кожного з нас? Фестиваль Kyiv Sculpture Project надає художникам можливість запропонувати свої варіанти практичних досліджень зв’язків між сучасним мистецтвом та публічним простором міста.
 
Заявки приймаються з 30 жовтня по 20 січня 2014 року включно. Перелік номінантів-учасників виставки Основного проекту KSP буде анонсований у лютому 2014 року. Організатори фестивалю покривають виробництво робіт, переліт та проживання художників у Києві. Завантажити форму заявки на конкурс Міжнародної скульптурної премії можна на сайті фестивалю ksp.org.ua/prize
 
До відбіркової комісії міжнародної скульптурної премії Kyiv Sculpture Project 2014 увійшли Хелен Фебі (головний куратор Yorkshire Sculpture Park та Спеціального проекту KSP), Катерина Тейлор (куратор Основного проекту KSP, засновник Kadygrob&Taylor Art Projects), Михайло Рева (скульптор, архитектор, заслужений художник України), Володимир Кадигроб (керівник KSP, засновник Kadygrob&Taylor Art Projects), Олеся Островська-Люта (керівник програм і проектів фонду Ріната Ахметова "Розвиток України"), та Антон Бєлов (директор Центру сучасної культури “Гараж”).
Усі відібрані роботи будуть оцінені міжнародним журі й номіновані на такі нагороди в рамках Kyiv Sculpture Project Prize: 
 
Головна премія (8000 євро)
Спеціальна премія (3000 євро)
Спеціальна премія від компанії “К.А.Н. Девелопмент”
Премія Арт-фонду Ігоря Воронова 
Спеціальна премія Yorkshire Sculpture Park
Премія глядацьких симпатій 
 
Шортліст міжнародної скульптурної премії та склад міжнародного журі буде оприлюднено в лютому 2014. Роботи митців, що увійшли до шортлісту, буде представлено в рамках Основного проекту KSP з 20 травня по 10 липня 2014 року в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришко. Церемонія нагородження переможців відбудеться у червні 2014 року.  
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema