Тиждень Франкофонії в Україні: "Багатомовність: досвід франкомовних країн", круглий стіл та зустрічі

14.03.2015

Що таке двомовна або багатомовна країна? У багатьох країнах світу французька мова є рідною для однієї частини населення і співіснує з іншими офіційними мовами (німецькою, англійською, фламандською, італійською). 
 
Четверо міжнародних експертів (Маріза Каваллі, Лоран Гажо, Ремі Леже, Філіп Ван Паріс - детальна інформація про експертів тут) обговорять соціально-політичний досвід багатомовності в рамках круглого столу у Будинку вчителя, модератором якого виступить філософ Володимир Єрмоленко. Захід проводиться Французьким інститутом в Україні спільно з Посольствами Бельгії, Канади, Франції та Швейцарії за підтримки Мерії м. Києва (Департамент освіти). 
 
Два інші заходи, до участі в яких запрошуються, насамперед, студенти, відбудуться у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка (конференц-зал Інституту філології) та Інституті міжнародних відносин (KIMВ). Вони детальніше розглядатимуть освітні аспекти багатомовності, а також її політичні та адміністративні наслідки.
 
 
Місце проведення та розклад заходів:
 
18 березня, 10.00 – Міський будинок вчителя – Круглий стіл « Багатомовність: досвід франкомовних країн »
18 березня, 15.00 - Київський національний університет ім. Т. Шевченка (конференц-зал Інституту філології)
18 березня, 15.00 - Інституті міжнародних відносин (KIMВ)
 
Вхід вільний
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema