Панорама французького кіно / Французька весна в Україні

01.04.2014

Кожного року кіно займає досить важливе місце у програмі "Французької весни". Добірка фільмів "Панорами французького кіно" цього року не є винятком:
 
- 10 допрем'єрних показів фільмів. Мова йдеться про нещодавно відзняті стрічки (2013 та 2014 років), комедії та драми, які користуються неабиякою популярністю у Франції. Глядачі матимуть прекрасну можливість переглянути ці фільми мовою оригіналу з українськими субтитрами на екранах України;

- 4 фільми Нової хвилі (у Харкові, Києві та Львові), створені найкращимим режисерами французького кіно: Жан-Люк Годар, Анєс Варда, Клод Шаброль та Ален Рене.  

Допрем'єрні покази фільмів:

Ів Сен-Лоран

Красуня та чудовисько

Мізерере

Аттіла Марсель

Китайська головоломка

Зупинись, бо я продовжу

Набережна Орсе

Дипломатія

Шибеники

Жакі в королівстві жінок

Фільми Нової хвилі:

Клео від 5 до 7

Хіросіма, любове моя

Красунчик Серж

Божевільний П'єро

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema