III NEW VISION INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL / 29 - 31 березня

28.03.2013


III NEW VISION INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL

29, 30, 31 БЕРЕЗНЯ 2013

У програмі 2013 року будуть представлені фільми з Йорданії, Кореї, Канади, Сінгапуру, Іспанії, Австрії, Франції, Німеччини, Великобританії, Словаччини, Нідерландів, Азербайджану, Естонії, Угорщини, Швеції та Фінляндії. Усі фільми є володарями престижних нагород та будуть вперше показані в Україні.

"NEW VISION INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL" новаторський міжнародний фестиваль короткометражного кіно.
Ідейність, жанрове розмаїття, шокуючі сюжети, неочікувані розв’язки, лаконічність , блискуча акторська гра, візуальна вишуканість, авторський стиль – характерні риси програми New Vision International Short Film Festival.
Фестиваль має конкурс. Глядачі є безпосередніми учасниками процесу голосування, у процесі якого визначаються фільми-переможці у різноманітних номінаціях. New Vision International Short Film Festival - фестиваль фільмів, які залишаються в пам’яті назавжди.

Програма New Vision ISFF 2013

ПЯТНИЦЯ 29.03

1. «Пташиний політ» мелодрама, Фінляндія 2011 - 16’00
Перше кохання маленької Сари до свого однокласника.
Дівчинка намагається повернути той час, коли вона була абсолютно щаслива.

2. «Момент» танці, документальний, експеримент, Німеччина 2012 -6’43
«Це була лише мить!...Все починається якоїсь миті…»

3. «Всіх звати Роберт» чорна комедія, фантастика, Франція 2010 - 5'48
Оголений чоловік біжить лісом. Раптом він зупиняється. Хто ця таємнича жінка, що кликає його на допомогу? І хто ті люди, що стріляють у нього?

4. «Прогулянка» анімація, Угорщина 2010 - 2’22
Прогулянка довжиною у ціле життя.

5. «Ніч, яку варто пам’ятати» романтична комедія Швеція 2012- 24’30
Сьогодні день народження Ловіси. Вона все підготувала до свята, і з нетерпінням чекає гостей, особливо свого колегу Йохана.
Але раптово на порозі її дверей з величезним букетом троянд з’являється хлопець на ім’я Ларс. Так хто ж цей хлопець ? І чому він поводить себе так, наче між ними щось є?

6. «Акербельтц, відьми та інквізитор» анімація, Іспанія 2010- 10’29
З тісної камери тюрми Святої Інквізиції в Логроньйо, повної в’язнів, звинувачених у чаклунстві, підноситься і проникає крізь грати магічний гімн.
Цей відчайдушний заклик долає долини та гори і досягає маленького села Сугаррамурді.
Один хлопчик раптом прокидається серед ночі, усвідомлюючи, що закінчується час, щоб врятувати жінок, які піклувалися про нього з безкінечною любов’ю.
У печері, де відьми святкували свої шабаші, піснями і танцями вшановуючи Акербельтца, хлопчик закликає всі сили природи допомогти йому врятувати цих жінок від їхньої сумнівної долі.
Починається нелегка подорож, щоб врятувати не лише жінок, а також і світ, якому, здається, приходить кінець.

7. «Удар із центра поля» комедія, Іспанія 2011 - 13’00
У свої 60 років Адела живе зовсім не так, як хотіла би: без дітей, із чоловіком, який її ігнорує, і, що найгірше з усього, без жодної омріяної мети, доки одного дня вона не отримує можливість виграти 300 000 євро і залишити своє колишнє життя позаду. Для цього треба забити гол із центра поля у порожні ворота під час перерви в матчі ліги. Рішуче настроєна, Адела вирішує тренуватися для великого дня.

8. «Відтінок сірого» драма, тварини, Канада 2012 - 14’00
Тихе життя на сімейній фермі. Холодний, ясний зимовий день. Дев'ятирічна Ноемі сьогодні назавжди покине безтурботний світ дитинства.

9. «Маяк» драма, Азербайджан 2011 – 29’00
Фільм розповідає про взаємини двох нещасних і самотніх чоловіків – батька та сина.


СУБОТА 30.03

1. «Потанцюємо?»
комедія, танці, Іспанія 2011- 16’00
Хоча Емма і Карлос, здається, не здатні подолати конфліктні моменти у своїх стосунках, вони домовляються про зустріч, аби спробувати все владнати. Їхня зустріч обертається на жорстку сварку, яка змусить їх побачити сміхотворність ситуації та почати все з нуля.

2. «Я тримаю тебе, ти тримаєш мене» драма, мелодрама, Франція 2012- 15’00
Фільм про те, як щире і чисте дитяче сприйняття світу здатне вплинути на складні стосунки між дорослими.

3. «Три з половиною» кримінальна драма, триллер, Йорданія 2012 - 14’06
Пустелею прямують до кордону троє хлопців і дівчина, які нещодавно обікрали банк. Напруга поміж ними зростає, адже ніхто нікому не довіряє…

4. «Весілля» комедія, Іспанія 2012 – 12’00
Мірта – кубинка, яка живе в Мадриді. Як і багато хто з емігранток, вона працює прибиральницею. Сьогодні о шостій вечора її дочка виходить заміж. Але все йде не так, як Мірта планувала. Потрапити на це весілля їй буде важче, ніж можна було очікувати.

5. «Макс» драма Іспанія 2012 - 11’00
Уже п’ять років, як Макс перебуває в центрі з усиновлення, сподіваючись, як і решта його товаришів, знайти сім’ю, яка його любитиме і дбатиме про нього. Коли наш головний герой уже майже втрачає надію, його доля змінюється, хоча й не так, як він сподівався.

6. «Другий етап» комедія, Іспанія 2012 - 3’30
Коли купуєш квартиру, етапи будівництва ніколи не завершуються в зазначений термін. Це знають усі. Отже, хвилюватися нічого?

7. «Допоможи мені згадати» комедія,драма, Іспанія 2012 - 16’43
10-річний хлопчик Санті, побачивши свого діда Пелайо пригніченим після смерті дружини і з погіршеним здоров’ям внаслідок хвороби Альцгеймера, знаходить, завдяки уяві та старим коміксам, спосіб повернути своєму дідові бажання жити.

8. «Пітер Аврелій» комедія, Естонія 2011 - 1’32
Літній чоловік навчає свого папугу розмовляти. Птах не вивчив жодного слова, натомість він насвистує мелодію, поки чоловік повторює ті самі слова. Скоро, коли чолов’яга вже втрачає терпіння, трапляється диво.

9. «Втеча» комедія, Іспанія 2010 - 10'41
Жувальна гумка. Собака на прив’язі. Пляма у вигляді Австралійського континенту на стіні. Зігнутий світлофор… Кожен із цих елементів має свою власну історію, а разом вони можуть створити новий сюжет.


НЕДІЛЯ 31.03


1. «Маша та ведмідь» казка для дорослих, Франція 2012 - 12’00
Сучасна провокаційна версія казки про Машу та ведмедя.

2. «Терпіти не можу твоїх батьків» драма, Іспанія 2012 - 4’55
Давид пояснює своїй дівчині, чому саме він не хоче йти на день народження своєї тещі.

3. «Нічия земля» анімація, Словаччина 2011 - 6’53
Коли є дисбаланс між «давати» і «брати», відносини розвалюються. Короткометражний фільм про кінець таких відносин між чоловіком і жінкою, який може означати кінець світу. У буквальному сенсі.

4. « Ай-Бабця» чорна комедія, Німеччина 2011- 12’25
Бабуся мріє подарувати онукові модний І-фон. Виявляється, що це занадто дорого. Раптом вона зустрічає бізнесмена з таким телефоном, який намагається розлучитися зі своїм життям. На що здатна старенька, заради оволодіння омріяним гаджетом?

5. «Наступна станція» мелодрама, Іспанія 2011 - 3’16
Кохання, фантазії, сподівання… Звичайний день із життя звичайної людини.

6. «Мертві та живі» к,омедія, триллер, жахи , Іспанія 2011 - 18’13
Мертві встають зі своїх могил. Усе місто спішить сховатися. Усі? Ні, не всі. Одна сеньйора усміхається у себе вдома, сідає в машину та вирушає в напрямку кладовища.

7. «Що було – загуло» мелодрама, Іспанія 2011 – 10’00
Чоловік та жінка домовляються про зустріч після того, як вони 25 років не бачилися. Те, що могло бути історією підліткового кохання, так і не трапилося. Тепер вони зустрічаються, щоб побачити, чи з того, що могло бути, але чого не було, лишилося щось на теперішній час.

8. «Готель» жахи, Іспанія 2012 - 11’20
Пустелею крокує виснажений чоловік. Усе наче плавиться під сонцем. Чоловік ледве може йти, у нього не лишилося сил, він хоче їсти і пити. Зморений, він падає на землю. Між спекою і немилосердним сонцем десь на горизонті, удалині, йому ввижається готель.

9. «На воді» анімація, Нідерланди 2010 - 8’20
Метафора життєвого циклу, що протікає на воді.

10. «Удаючи» містика, Україна/Бельгія/Данія 2012 – 13’00
Сюрреалістичний фільм про відчуття, сприйняття і дійсність.

11. “Tremolo non Troppo” анімація, Австрія 2012- 1’54
Анімаційний фільм про подолання внутрішнього відчуття страху перед ворожо налаштованою аудиторією. Музичний термін «тремоло» означає «тремтіння».

12. «Наша пісня» драма, Австрія 2012 – 29’00

Зворушлива драма про регбі-музиканта, який один виховую маленьку донечку.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema