44-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»: франкомовна програма

22.10.2014

Фестиваль «Молодість» – найстаріший кінофестиваль в Україні.  Класу  «A», він займає гідне місце поруч з такими фестивалями як Каннський, Венеціанський, Берлінський, Торонтський (та інші) і є однією з найбільших кінематографічних подій світу.
 
Фестиваль “Молодість” роками підтримує любов до франкомовних фільмів і не відступає від правила й цього разу – 17 фільмів у програмі, серед яких «Три серця» Бенуа Жако, фільм-відкриття фестивалю.
 
До того ж 5 французьких фільмів включено в трьох програмах фестивалю: студентській, першого короткометражного та першого повнометражного фільмів.
У позаконкурсній частині фестивалю, франкомовне кіно буде представлено 12 фільмами у програмах “French Connection” (франкомовне кіно), “Сонячний зайчик” (фільми ЛГБТ), “Покоління великих” (присвячена знаковим фігурам кіно) і “Фестиваль фестивалів” (фільми, які нещодавно отримали нагороди у фестивалях).
 
Цього року “Молодість” прийме численних кінодіячів, серед яких Флоранс Дарел, президент міжнародного жюрі, і Маріо Фанфані, режисер фільму “Літні ночі” (секція “Сонячний зайчик”).
 
Фестиваль відкриється цієї суботи 25 жовтня о 17:00 в Національному палаці мистецтв "Україна" і триватиме до 2 листопада в культових кінотеатрах міста Києва.  
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema