Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість"

16.10.2013

43-ій кінофестиваль «Молодість» відбудеться у Києві з 19 до 27 жовтня

Програма французьких фільмів на кінофестивалі "Молодість"

Незважаючи на те, що це найстарший кінофестиваль в Україні, «Молодість» в цьому році вразить трьома конкурсними програмами: студентські фільми, короткометражні дебюти та перші повнометражні стрічки.  
 
Французький кінематограф увінчається панорамою « French connection ». Серед найвизначніших французьких фільмів слід виокремити «Минуле» режисера Асґара Фаргаді з Береніс Бежо (учасник конкурсної пррограми Каннського кінофестивалю), фільм «Ґріґрі» режисера Магамата-Сале Гаруна; «Тіп-Топ» режисера Сержа Бозона (з Ізабель Юппер); «Анрі» режисера Йоланда Моро; а також «3x3D», трилогія Жан-Люка Ґодара.
 
Французький інститут в Україні виступає постійним партнером фестивалю і представляє у цьому році програму, присвячену Крісу Маркеру. Вона складається з 5 короткометражних картин (серія «Шістдесяті»), а також документальний культ «Колір повітря - червоний» (1977), спільно з Паризьким Французьким інститутом. Програму представить головний редактор журналу Cahiers du cinéma Жан-Філіп Тессе.
 
Очікується велика кількість відвідувачів, і серце Києва знову запульсує в ритмі осінніх сеансів. 
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema