Кіноклуб. Місяць документального кіно

31.10.2017

Кіноклуб «Місяць документального кіно» 

 
Два захоплюючих і абсолютно різних фільми, які, кожен по-своєму, підкреслюють багатство та вибагливість документального жанру. 
 

 6 листопада о 18.00 

«ПОДОРОЖ В ІСТОРІЮ ФРАНЦУЗЬКОГО КІНО», режисер Бертран Таверньє

(2016 рік, тривалість 3 год.12 хв., французькою мовою з українськими субтитрами)
 
 
Ця робота громадянина і шпигуна, дослідника та живописця, літописця та авантюриста, що так добре описана багатьма авторами, від Казанови до Жиля Перро, - хіба це не гарне визначення професії кіномитця, яку можна було б застосувати  до Ренуара, Беккера, Віго де л’Аталанте, Дювів'є, а також до Трюффо або Демі. До Макса Офулса, а також Брессона. І до до менш відомих режисерів - Гранжіє, Гревіль або Саша, які, на рубежі сцени або фільму, висвітлюють емоцію, розкривають дивовижні істини. Я хотів би, щоб цей фільм був актом подяки усім тим кінематографістам, сценаристам, акторам та музикантам, які прийшли в моє життя. Пам'ять зігріває: цей фільм трохи вугілля для зимових вечорів.
 
 
 
 

13 листопада  о 19.00

«СОЦІОЛОГИНЯ ТА ВЕДМЕЖА» 

режисери Етьєнн Шайу, Матіас  Тері
(2016 рік, тривалість 1год.17 хв., французькою мовою з українськими субтитрами)
 
З вересня 2012 року по травень 2013 року Франція активно обговорює проект закону про одруження для всіх. Протягом дев'яти місяців законодавчого процесу соціолог Ірен Тері розповідає синові важливість прийняття закону. З цих історій виходить кіно за участі плюшевих ведмедів, іграшок, шматочків картону. Портретна замальовка та національна мильна опера, цей фільм змушує нас знову відкрити те, що нам здавалося так добре пізнаним: сім'ю.
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema