«Французька сучасна поезія», лекція Марка Саньоля

25.05.2014

«Французька сучасна поезія», лекція Марка Саньоля

Четвер 29 травня о 18.30 у ФІУ
 
Французькій літературі, зокрема поезії останніх 50 років, присвячується зустріч з письменником Марком Саньолем, яка пройде у Медіатеці Французького інституту у четвер 29 травня о 18.30. Згадаємо таких авторів, як Сен-Жон Перс, Бонфуа, Жаккотте, Жабес, Андре дю Буше, Дегі, Бошольє, Джованноні, та інших. Сам Марк Саньоль також є автором поезій.
 
Колишній директор ФІУ, а також фотограф та перекладач з німецької, він часто подорожує країнами центральної та східної Європи у пошуках слідів минулого. Він є автором кількох есе - філософських (про Беньяміна, Фуко, Зіммеля, Гегеля) та літературних (про Гете, Кафку, Целана, Перека, Пруста),- а також двох поетичних збірок : «Золотий вік» (з малюнками Колетт Дебле) та «Місця мандрів». Він багато фотографував під час своїх подорожей та експонував свої твори, наприклад, на виставці «Місця Бруно Шульца» у Паризькому музеї мистецтва та історії юдаїзму у 2004-2005 рр.
 
(лекція французькою мовою без перекладу)

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema