ДАВАЙТЕ ПОГОВОРИМО! : зустрічі в медіатеці

03.11.2014

Книга Софі Ламброскіні «Українці»: авторська презентація

7 листопада о 19:00

У цій короткій книзі, що складається у значній мірі з інтерв’ю, дослідниця Софі Ламброскіні, яка живе в Києві вже десять років, малює портрет українців та допомагає краще зрозуміти дух нації, яка має вибудувати своє майбутнє, спираючись на свою складну та давню історію. 
 
Презентація видавця:
Українці –хто вони ?...Україна означає «край, кінець», а українці, в свою чергу, це ті, хто «на краю, на кінці», майже ефемерний народ у вирі сучасних геополітичних течій. І якщо Україна займає сьогодні місце на перших шпальтах газет, то власне українці з’являються рідко: миттєві репортажі з гарячих точок, на жаль, не дають можливості сповна зрозуміти дух нації на шляху становлення, яка має вибудувати своє майбутнє, спираючись на свою складну та давню історію.
Настав час перевести українців «з краю» в центр розповіді. Мета написання цієї книги – допомогти відкрити для читача світ українців, відсторонившись від новин сьогодення. Пізнати цей «південний» народ: гарячий, емоційний, охочий до святкувань. незважаючи на розмиту ідентичність, багатостраждальну історію його земель, відсутність впевненості в собі  через отримані соціальні і географічні рани , народ, для якого сьогоднішня криза є лише кристалізацією давніх проблем.
 
Колишня журналістка (Libération, Le Point, Radio Free Europe), Софі Ламброскіні на даний момент є докторанткою в університеті Париж-Захід-Нантер-Ла-Дефанс. Дослідниця питань Росії та України. Живе в Києві з 2005 року після 10 років, проведених у Москві.

Французькою мовою без перекладу

Вхід вільний

Французький інститут в Україні

4-й поверх, медіатека

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema