«УКРАЇНСЬКІ МИСТЦІ ПАРИЖА. 1900-1939» Віти Сусак на Fine Art Ukraine

18.02.2013

Середа, 20 лютого, о 18:00

"Мистецький Арсенал" (Київ, вул. Лаврьска, 12)

au cours de  Fine Art Ukraine 2013

Презентація книги

LES ARTISTES UKRAINIENS À PARIS. 1900-1939

livre

Видавництво РОДОВІД та Французький Інститут в Україні запрошують Вас на презентацію французької редакції монографії Віти Сусак «УКРАЇНСЬКІ МИСТЦІ ПАРИЖА. 1900-1939»

Повнокольорова монографія Віти Сусак українською та  англійською мовами підготовлена і видрукувана видавництвом «Родовід» в 2010 році. Тепер монографія вийшла в світ і французькою мовою у співпраці з Французьким Інститутом в Україні.

Ця праця вперше комплексно висвітлює внесок художників з України у феномен Паризької школи. В часи Пікассо, Модільяні, Шагала в Парижі жили і творили Олександр Архипенко, Михайло Бойчук, Соня Делоне, Софія Левицька, Володимир Баранов-Россіне, Хана Орлова. На поч. 1920-х рр. до них долучилися Олекса Грищенко, Михайло Андрієнко, Василь Хмелюк та багато інших відомих і забутих майстрів.

Над французькою редакцією книги спільно з автором і видавництвом працювала команда Французького Інституту – перекладачі Лариса Мамуня, Євген Маричев, редактори Оділь і Матьє Ардени, а також Тетяна Огаркова, дизайнери Ілля Павлов, Марія Норазян. Друк книги підтримали  Ігор Черкаський, Стелла Беньямінова, президент Стедлі Арт Фундації, Жан Рош, президент BETEN ІNTERNATIONAL, Гліб Загорій, Петро Яросевич, Юрій Осламовський, Анна і Павло Гудімови, Олександр Шлапак.

Про автора:

Віта Сусак,  кандидат мистецтвознавства,  завідувач відділу європейського мистецтва ХІХ-ХХ ст. Львівської Національної  галереї мистецтв. Автор альбому: Генріх Семирадський у Львові. Твори зі збірки Львівської галереї мистецтв. Стальова Воля (Польща), 2007; співавтор видання: Михайло Бойчук (альбом-каталог збережених творів) / Кравченко Я., Сусак В., Посацька Д.. – К.: Майстерня книги, 2010; опублікувала понад п’ятдесят наукових статей в Україні, Росії, Польщі, Франції, Італії та інших країнах.

Видавництво «Родовід»:

вул. Саксаганського, 35, оф. 54

(044) 289-48-29, (067) 404-44-02

www.rodovid.net

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema