Панорама французького кіно

09.04.2013

КИЇВ

16 - 21 квітня

Кінотеатр "Київ", вул. Червоноармійська, 19

Розклад сеансів та ціни на квитки тут

ДОПРЕМ’ЄРНІ ПОКАЗИ

НЕ ТУРБУВАТИ

20 квітня о 19.00

Реж. Іван Атталь

У ролях: Іван Атталь, Франсуа Клюзе, Шарлотта Ґензбур, Летиція Каста

Комедія / Франція / 2012 / 88’

Одного вечора Джефф несподівано завалюється до свого давнього приятеля Бена. Бен живе надто розмірено, а Джефф тягне його на вечірку. Там мова заходить про любительське порно, і друзі заключають парі, що вони пересплять перед камерою. Настає ранок, але вони не відступаються.

В ОСЕЛІ

20 квітня о 21.00

Реж. Франсуа Озон

У ролях: Фабріс Лукіні, Крістін Скотт-Тома

Трилер / Франція / 2012 / 105’

16-річний хлопець проникає в оселю свого однокласника, а згодом описує побачене у своїх шкільних творах. Учитель французької, зустрівши такого обдарованого учня, не схожого на інших, з новим запалом береться до вчителювання, але вторгнення у чуже життя призводить до неконтрольованих наслідків.

ЕРНЕСТ І СЕЛЕСТІНА 

21 квітня о 17.00

Реж. Бенжамен Ренне, Стефан Об'є, Венсан Патар

Анімація / Франція / 2012 / 80’

У ведмежому світі правлять умовності; кажуть, ведмедю не пристало дружити з мишкою. Та Ернест, кремезний ведмідь-відступник, клоун і музика, все одно пускає до себе малу сиротку Селестінку, котра втекла з підземного світу гризунів. Двоє самотніх істот будуть підтримувати й утішати одне одного попри всі звичні устої.

Від 3-х років. Синхронний переклад українською або російською.

СМАК ІРЖІ ТА КІСТКИ

21 квітня о 19.00

Реж. Жак Одіяр

У ролях: Маріон Котійяр, Маттіас Шонартс

Драма / Франція, Бельгія / 2012 / 122’

Алі, молодий невдаха без копійки за душею, зустрічає Стефані, дресирувальницю касаток в аквапарку міста Антіб; дівчина стає жертвою нещасного випадку і втрачає ноги. Між двома героями зароджуються особливі стосунки.

ЦИКЛ ФІЛЬМІВ « ШУКАЙТЕ… ШПИГУНА»

ПРОЩАЛЬНА СПРАВА

16 квітня о 19.00

Реж. Крістіан Каріон

У ролях: Емір Кустуріца, Ґійом Кане

Франція / 2009 / 113’

Москва, початок 80-х. Розпал холодної війни. Полковник КДБ Сергій Григор’єв, розчарований у радянському режимі, прагне повалити систему. Він заводить зв’язки з молодим французом-інженером П’єром Фроманом. Той швидко втягується у вир шпигунської справи, однієї з найбільш приголомшливих справ ХХ сторіччя.

ДОСЬЄ НА 51-ОГО

17 квітня о 19.00

Реж. Мішель Девіль

У ролях: Франсуа Мартуре, Роже Планшон

Франція / 1978 / 108’

Дипломат Домінік Офаль живе собі у спокої, коли раптом за його особистим життям починають ретельно стежити таємні служби; вони вишукують похибку, котра могла б підривати державну безпеку.

ШПИГУН(И)

18 квітня о 19.00

Реж. Ніколя Саада

У ролях: Ґійом Кане, Жеральдін Пайя

Франція / 2009 / 99’

Венсан, колишній студент факультету політології, а тепер - злодійкуватий маргінал, працює в аеропорті вантажником. Разом із ще одним колегою він часто-густо порпається у валізах і саме завдяки цьому раптом вкручується у шпигунську справу. Агенти зі Служби внутрішньої контррозвідки пропонують йому звабити Клер, щоб вести стеження за її чоловіком-бізнесменом.

ПАТРІОТИ

19 квітня о 19.00

Реж. Ерік Рошан

У ролях: Іван Атталь, Бернар Ле Кок, Сандрін Кіберлен

Франція / 1994 / 142’

Аріель, молодий французький єврей, вирішує полишити свою сім’ю, поїхати до Ізраїлю та стати агентом ізраїльської спецслужби «Моссад». Виконуючи місії у Парижі, Тель-Авіві та Вашингтоні, він пізнає тонке мистецтво маніпуляції.

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema