Концерт органіста Жана-Батиста Моно

28.01.2015

30 січня о 19:00
Національна філармонія України
 
Професійний музикант 1984 року народження, Жан-Батист Моно вже має неабиякий кар’єрний здобуток за своїми плечима. Його вважають одним з найкращих органістів свого покоління. Його віртуозність залишає без слів, а майстерне виконання зачаровує.
 
Жан-Батіст Моно (народ. в 1984 р.) почав навчатися грі на піаніно і органі в 12 років. У 2002 році він виграє  перший приз 4-го Конкурсу молодих органістів за одностайним рішенням жюрі на чолі з Марі-Клер Ален.
 
Неодноразово Жан-Батіст Моно відвідує майстер- класи блискучого органіста-віртуоза Жана Гію в Тонхалі в Цюриху і в церкві Сент-Есташ у Парижі. Жан-Батіст Монно здобуває перемогу в травні 2007 року в категорії органного виконання  Паризької вищої національної консерваторії на курсі Олів’є Латрі і Мішеля Бувара, а потім продовжує навчання у Бернара Хааса в Штутґартській вищій школі музики і театру.
 
Жан-Батіст Моно на даний момент є помічником Жана Гію в Сент-Есташ у Парижі, викладач в Консерваторії департаменту Мант-ан-Івелін і органіст у Церкві Нотр-Даму в Манті-ля-Жолі і церкви Сен-Луї в Бордо (де знаходяться старовинні органи).
 
Він активно гастролює з концертами, бере участь у фестивалях у Ля Шез-Дьє, Руані (Аббатство Сен-Уен),  Аннесі,  Парижі, Берліні,  Номбурзі,  П'яченці,  Римі, Новому Орлеані,  Остраві,  Відні,  Сіднеі,  Лондоні тощо.
 
В 2010 році він виконує музику до Макбету, написану Жаном Гійу, в рамках японського турне (концертний зал Кіото, концертний зал Нагоя) під керівництвом Мазару Секіне.
 
Згодом він був номінований почесним артистом-резидентом в Соборі Сен-Люі Нового Орлеану. Він також виступає сольно, з ансамблем або у супроводі оркестру по всьому світу.
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema