Відкриття у Києві екзаменаційного центру INALCO

30.05.2014

Відкриття у Києві екзаменаційного центру INALCO

Національний інститут східних мов та цивілізацій (INALCO) є найстарішим і найпрестижнішим серед вищих навчальних закладів, які готують перекладачів та фахівців зі східних мов. Він був заснований ще за часів короля Людовіка XIV, коли Франція відчула потребу у знавцях  османської мови для розвитку торговельних зв’язків з Константинополем. Зараз тут викладають близько став мов та цивілізацій, що робить Інститут, у якому навчається близько 8000 студентів 109 різних національностей, унікальним у своєму роді.
 

З 2010 року в INALCO запроваджено магістерську програму для охочих одержати спеціальну освіту з багатьох так званих «рідкісних» мов: master TRM (Traduction, Rédaction et Médiation multilingues). До цього переліку входить близько сорока мов, однією з яких є українська, і 13 з 24 офіційних мов Європейського Союзу. Освітні програми master TRM повністю відповідають суворим вимогам Європейської магістратури перекладу EMT, створеної за ініціативою Європейської Комісії. Навчальний курс триває два роки і включає, зокрема, один семестр навчання в одному з університетів-партнерів та один семестр стажування на підприємстві. INALCO – це провідний державний навчальний заклад, який видає дипломи державного зразка. Вартість навчання становить близько 450 € на рік.

Якщо ви зацікавилися програмою Master Traduction, Rédaction, Médiation multilingues INALCO, Посольство Франції в Україні пропонує вам скласти вступні іспити у Києві.

Вступ до магістратури TRM INALCO здійснюється на підставі поданих документів та за результатами іспитів. Студенти повинні мати диплом бакалавра та сертифікат, що засвідчує володіння французькою мовою на рівні C1 або C2, а також англійською мовою – на рівні B2 або C1. Щодо рідної мови A (української або російської), то від претендентів вимагається досконале володіння письмовою мовою.

 
Студентам, які зацікавилися даною програмою, пропонується: 
 
- уважно ознайомитися з інформаційною брошурою master TRM 
- надіслати повний пакет документів за адресою: master.trm@inalco.fr з уточненням комбінації мов  не пізніше суботи, 21 червня 2014 року
 
Кандидатів, який пройдуть попередній відбір, буде запрошено для складання вступних іспитів до Посольства Франції в Україні (м. Київ) у п’ятницю 27 червня (1-й етап) та у середу, 2 липня (2-й етап) 2014 року.

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema