Цикл тематичних концертів піаніста Євгенія Громова

18.01.2014

Національний художній музей України у співпраці з Музеєм театрального, музичного і кіномистецтва України запрошує на просвітницький виставковий проект "Музика: побачити звук"

 
 
 
 
 
Національний художній музей України / 21.12.2013 - 16.02.2014 / вул. Грушевського, 6
 
Уже восьмий рік поспіль Національний художній музей України в рамках програми «Живе мистецтво» готує масштабний виставковий просвітницький проект. Його мета - разом із глядачем вчитись бачити мистецтво і відкривати нові можливості для його розуміння. Цьогорічний проект виходить за межі традиційних музейних тем, оскільки присвячений взаємодії образотворчого мистецтва та музики.
 
У рамках проекту щосуботи від 28 грудня до 15 лютого - майстер-класи, зустрічі з музикантами та художниками, а також цикл тематичних концертів піаніста ЄВГЕНА ГРОМОВА "Рояль у дитячій".
 
Євген Громов - піаніст, лауреат державної премії ім. Льва Ревуцького (1998), премії StART (2003). Здійснив понад сто світових та українських прем'єр в області фортепіанної музики. Багаторазово виступав і виступає з сольними концертами, включаючи участь у міжнародних та українських музичних фестивалях. Концертував в Україні, Росії, Білорусі, Італії, Польщі, Швейцарії, Нідерландах, Франції.
Цикл тематичних концертів піаніста ЄВГЕНА ГРОМОВА «Рояль у дитячій»
 
Фортепіанна музика для дітей: 
 
28 грудня / 17:00
Фортепіанні твори Роберта Шумана, Міхаїла Ґлінки, Пєтра Чайковського, Модеста Мусоргського, Едварда Ґріга
Детальна програма першого концерту тут
 
26 січня / 17:00
Фортепанні твори Клода Дебюссі, Моріса Равеля, Бели Бартока, Артура Лур’є, Ігоря Стравінського, Пауля  Гіндеміта, Левка Ревуцького
 
15 лютого / 17:00
Фортепіанні твори Антона Веберна, Луїджі Далляпіколли, Дьйордя Куртаґа, Гельмута Лахенхманна, Арво Пярта, Алемдара Караманова, Валентина Сильвестрова, Алєксандра Кнайфєля, П'єра Булєза
 
Слідкуйте за оголошеннями на сторінках музею у мережах Facebook i Vkontakte

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema