По завершенні Гогольфесту

25.09.2013

Після насиченого тижня подій та дійств, 22 вересня завершився Гогольфест 2013, який проходив на експериментально-механічному заводі ЕМЗ на Видубичах, на території арт-кластеру. Під керівництвом Влада Троїцького цей міждисциплінарний фестиваль в черговий раз привернув неабияку увагу численної публіки, а особливо молоді. Пікантності фестивалю додали проекти, реалізовані групами DakhaBrakha та Dakh Daughters, учасники яких входили до складу театру "Дах", очолюваного Владом Троїцьким. Цьогорічна, десятиденна програма фестивалю була сповнена численними перформансами, концертами, кінопоказами, зустрічами з авторами та багатьма іншими подіями.

Французький інститут в Україні виступив ініціатором франко-німецько-українського проекту в рамках святкування 50-ої річниці підписання Єлісейського договору за підтримки французько-німецького Фонду. Французький мураліст Roti разом з українським стріт-митцем Kislow, спільно з дуетом художників Zonenkinder Collective з Німеччини були залучені до створення двох настінних фресок. Два малюнки розміром в 15 метрів прикрашають фасади заводу біля самого входу до арт-кластеру.

 

 

 

 

 

Окрім того, ФІУ започаткував співпрацю між Владом Троїцьким та директором театру Сильвії Монфор Стефаном Рікорделем. І саме вистава «Станція», яка розповідає історію самотнього чоловіка та його химерні думки, стала результатом спільної співпраці. Чотири рази поспіль публіка була вражена цією постановкою на Гогольфесті. Наступного року вистава запланована у турне по Україні.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema