Вшанування творчості Жоржа Мельєса в рамках "Французької весни"

09.04.2013

ДНІПРОПЕТРОВСЬК – 5 квітня

Дніпропетровський російський драматичний театр ім. М.Горького                                      

ХАРКІВ – 7 квітня 

Харківська філармонія

ДОНЕЦЬК – 9 квітня

Донецький академічний театр опери та балетуім. А. Солов’яненка (Донбас Опера)

ОДЕСА – 11 квітня 

Одеська обласна філармонія

ЛЬВІВ – 13 квітня 

Львівський палац мистецтв

КИЇВ – 15 квітня 

Кінотеатр «Київ»

Фільмографія цього блискучого режисера нараховує 520 фільмів у період з 1896 по 1913 рік, коли він проявив себе в амплуа продюсера, дистриб'ютора та актора. Вперше використавши камеру,  як засіб передачі інсценізацій, Мельєс відомий завдяки своїй поезії, естетиці, дивакуватості, а також неодноразовим прийомам трюкової зйомки. Автор "Подорожі на місяць" дійсно знався на фокусах та мистецтві сценічної ілюзії.

Його фільми сьогодні такі ж актуальні, як і століття тому. Кіно-концерт, організований двома його нащадками Марі-Елен Лееріссе (текст) та Лоранс Лееріссе (фортепіано), представлений в рамках Одеського Міжнародного кінофестивалю  у 2011 році, - це вшанування творчості цієї легендарної постаті, де не обійшлось без посмішок та емоцій. 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema