Концерт Жеремі КІСЛІНГА, швейцарського виконавця та композитора

13.03.2013

Вже третій рік поспіль Посольство Швейцарії в Україні за підтримки Посольства Франції та Французького Інституту роблять ставку саме на музику для святкування тижня Франкофонії.

Цього року запрошуємо Вас до знайомства із швейцарським співаком Жеремі Кіслінґом, з нагоди виходу у світ його нового альбому «Все шкереберть», на концерт у Києві, 21 березня 2013 року, о 19.30 у клубі Фаберже (колишній Салліван-рум), на Прорізній, 8. Вхід вільний

Вже у 25 років, вклавши в це гроші із власних заощаджень, автор, композитор і виконавець Жеремі Кіслінґ записав свій перший альбом. На цей самвидав одразу звернув увагу Франсуа Пінар, незалежний французький продюсер, співпродюсер Тьєфена й менеджер гурту Kassav’. З того часу й триває їхня співпраця. Атмосфера ретро, особистісні звіряння та мріяння принесли виконавцю неймовірні відгуки у франкомовній пресі (4 позиції в огляді Телерами) й відкрили йому шлях на зіркові майданчики Швейцарії, а згодом і до престижної французької агенції звукозапису «Наїв».

Скориставшись нагодою, співак випустив свій другий альбом, «Ведмідь». Це концертний альбом, у якому Жеремі Кіслінґ розповідає про різноманітні людські почуття й вади через пісенні байки про тварин. Кіслінґу надзвичайно добре вдалося зображення емоцій і переживань; чуючи ці казки на новий лад, мимохіть згадуються страхи й утіхи дитинства.

У 2009-му він випускає «Антиматерію», диск із на диво похмурим колоритом. Автора «Спрямовую твій крок» вибили з колії позивні «Інтернів» та химерності теле-дійності. Йому ніяк не збагнути телевізійного брутального розмаскування творчості митця, розтиражованого псевдо-простакуватого -– і неправдивого – світку співаків, цієї лихоманки зі споживання музики, без справжньої потреби й утіхи, лише через її доступність

Нині Жеремі Кіслінґ уже два роки як парижанин. І ось співак нарешті явив світові новий, спокійніший і просвітленіший альбом, «Все шкереберть». Це четверте творіння містить цікаві фольклорні мелодії, досконалі приспівки й органічне аранжування: приміром, у «Життя деінде», за куплетом куплет, нам розкривається, як дорослішає дитина, збуваючись духовного світу, але й набираючись освіченості. У піснях Кіслінґа меланхолія бік-о-бік із сміхом, сни цілують дійсність в обидві щічки, а журба ретельно визбирує камінці, залишені колись на її шляху коханням.

Саме цей новий альбом і представить вашій увазі Жеремі Кіслінґ із музикантами у четвер 21 березня на сцені клубу Фаберже з нагоди тижня Франкофонії-2013. 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema