Міжнародний кінофестиваль КРИК СВІТУ / Подача заявок

07.04.2013

 

Міжнародний кінофестиваль КРИК СВІТУ

з 20 до 23 листопада 2013 року в кінотеатрі EDEN в місті Ля Сйотат

Подача заявок

I Фестиваль КРИК СВІТУ пройде з 20 по 23 листопада 2013 року в місті Ля Сйотаn, поблизу Марселя. Проведення фестивалю заплановано у найстаровиннішій кінозалі світу Еден, яка була відкрита братами Люм’єр.

Характерна особливість фестивалю – презентація короткометражних фільмів тривалістю 8-12 хвилин, відзнятих одним  планом і присвячених, здебільшого, темі «крику»: крику обурення, радості, болі, перемоги, жаху. Фільми, які вперше вийдуть на широкий екран.

Фестиваль запрошує до участі всіх бажаючих, кінорежисерів з досвідом та без, студентів та кінематографістів-початківців.

Комітет підтримки

Ален Бергала, Жюльєт Бінош, Жан-Луї Комоллі, Коста-Гаврас, Дені Коте, Філіп Фокон, Енріко Гезі, Клод Гізар, Лорен Хербьє, Ізабель Юппер, Каліл Джорж, Жоана Хаджітомас, Аббас Кьяростамі, Крістін Лоран, Ізільд Ле Беско, Домінік Пайні, Ріті Ран, Вальтер Саллес, Еля Сулейман, Белла Тарр, Апічатпонг Вірасетакул, Цзя Чжанкэ.

Правила участі та анкета учасника доступні за посиланням http://www.crisdumonde.fr/6.html

Відеофайли приймаються у будь-якому форматі і на будь-якому носії.  Фільми на участь в конкурсній програмі надсилайте на адресу організаційного комітету Фестивалю не пізніше 15 червня 2013 року у форматі:

- DVD на адресу: Festival Cris du monde - Brigitte BENADIBA - Service CultureHOTEL DE VILLE BP 161 – 13708 La Ciotat Cedex France

- MP4: посилання на скачування заархівованого файлу: festival@crisdumonde.com

Остаточний список 30 відібраних фільмів буде оголошено 15 вересня 2013 року.

За результатами конкурсу, 7 фільмів-переможців отримають можливість широкого розповсюдження, зокрема, показу  у кінотеатрах, на французьких та міжнародних фестивалях, у мережах Французьких інститутів у всьому світі, на телеканалах та на сайті Фестивалю.

Контактна інформація : contact@crisdumonde.com

Умови першого показу

Вперше фестиваль пройде за підтримки проекту Марсель-Прованс 2013, Європейської культурної столиці. 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema