Тиждень Франкофонії в Україні: Світ кіно. Фільми франкомовних країн

12.03.2015

15-17 березня
Кінотеатр "Кінопанорама" / вул. Шота Руставелі, 19
 
Ми створили для вас невелику цікаву підбірку фільмів останніх років з Бельгії, Канади, Франції та Швейцаріїї. 
Фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. 
 
Смаколики від компанії «Нестле» для всіх відвідувачів фестивалю!
 
РОЗКЛАД:
 
15 березня, 14.00
ВІЛЬНЕ ТАНГО, реж. Фредерік Фонтейн/ Бельгія
JC – звичайний  охоронець в ‘язниці . Його єдиною відрадою є уроки танго. Одного дня він зустрічає на уроках Аліс . Зачарований цієї жінкою, яка живе поза правилами, він поступово починає переосмислювати своє життя, змінюючи докорінно свої принципи, якими керувався до моменту зустрічі з нею.
 
16 березня, 19.00
НАБЕРЕЖНА ОРСЕ / реж. Бертран Таверньє / Франція
Артур Вламінк –молодий випускник Національної школи адміністрації, який влаштовується на роботу відповідальним за мовлення в міністерстві закордонних справ Франції. Насправді в його обов’язки входить написання промов чванливому міністру Александру Таярд де Вормсб.
 
16 березня, 21.00
З КУХНІ ДО ПАРЛАМЕНТУ, реж. Стефан Гоель /Швейцарія
Швейцарія – одна з останніх країн в світі, яка надала право голосувати жінкам. Цей фільм розповідає про сторічну історію Швейцарії, про перепони, які потрібно було побороти для отримання права голосу,  які до сьогодні ще здаються не надто виконуваними на практиці.
 
17 березня, 19.00
ПОЛЮВАННЯ НА ГОДАРА З АББІТТІББІ, реж. Ерік Морен / Канада
Фільм навіяний розповіддю про подорож Жана-Люка Годара у місцевість навколо озера Абітібі у 1968 році. Два місцеві юнаки опиняються під прицілами камер іноземної знімальної кіногрупи і несопдівано відкривають для себе власні політичні анархістські погляди...
 
Квитки у касах кінотетру «Кінопанорама»
Телефони кас: 287 30 41
 
 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema