Виставка «Альбер Камю 1913 – 2013»

13.11.2013

Цифрова інтерактивна виставка «Альбер Камю 1913 – 2013» приурочена до сторіччя з дня народження письменника-філософа. Організована Французьким інститутом, виставка пройде у всьому світі, починаючи з жовтня 2013 року. 

Французький інститут пропонує новий формат виставки цифрових робіт, перша з яких присвячена Альберу Камю. Така виставка організована мережею Французьких інститутів в рамках святкування сторіччя з дня народження автора (7 листопада 1913 року). 
 
Роботи включають критичні матеріали, документи та відео, які відтепер доступні французькою, англійською, іспанською, китайською, арабською та німецькою мовами завдяки перекладам, здійсненим командами професіоналів з Нью-Йорка, Буенос-Айреса, Пекіна, Бейрута та Берліна. Триває робота над перекладами на російську, албанську, індонезійську та польську мови. 
 
Проект створено спільно з видавництвом Gallimard та Вищою нормальною школою, які були залучені до редагування робіт наукового пошуку. Проект здійснено за підтримки Національного аудіовізуального інституту, Агенції з питань французької освіти за кордоном та студії мультимедіа Cellules
 
Виставка відкриється в жовтні 2013 року в Аргентині (26 місць експозиції у Буенос-Айресі), країнах Південного континенту, США та Канаді. Також вона пройде у Парижі, а саме у Вищій нормальній школі, що на вулиці Ульм. 
 
Наприкінці 2013 – на початку 2014 року виставка відправиться у світове турне закладами Французької культурної мережі Французьких інститутів за кордоном, а також їхніх партнерів, а саме в Німеччину, Алжир, Китій, Єгипет, Грецію, Індонезію, Ізраєль, Ліван, Марокко, Росію, Україну та Туреччину. 

Запрошуємо вас ознайомитись з виставкою в приміщенні медіатеки Французького інституту (вул. О.Гончара, 84):

вівторок – четвер: 12.00 – 19.00

п’ятниця: 12.00 – 20.00

субота: 11.00 – 15.00

Тут ви можете дізнатись більше інформації про виставку

Не забудьте свої гаджети, щоб сканувати QR-коди матеріалів виставки! 

 
 
 
 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema