Ерік-Емманюель Шмітт - почесний гість "Французької весни"

03.04.2013

Письменник, драматург та режисер Ерік-Емманюель Шмітт – почесний гість 10-ої «Французької весни в Україні» 

Твори Еріка-Емманюеля Шмітта перекладені більше ніж сорока мовами, його п’єси поставлені в близько п'ятдесяти країнах світу, - Ерік-Емманюель Шмітт є одним з найвідоміших франкомовних авторів. Він народився у Франції, пізніше отримав бельгійське громадянство, навчався у Вищій нормальній школі, вивчав філософію Дідро. Світове визнання прийшло до нього у 1990-ті роки. Ален Делон, Жан-Поль Бельмондо, Франсіс Юстер та інші видатні актори грали в його п’єсах. Він вперше завітає в Україну, і це стане надзвичайною подією!

У програмі: 

- Вистава "Маленькі подружні злочини" від компанії Roseau théâtre / п’ятниця, 5 квітня о 19.00 / Київський академічний Молодий театр (французькою мовою з українським перекладом).

- Зустріч з Еріком-Емманюелем Шміттом / субота, 6 квітня о 14.00 / Київський академічний Молодий театр (безкоштовні квитки можна отримати на рецепції ФІУ або у касах театру).

- Автограф-сесія / субота, 6 квітня о 17.00 / Книгарня "Є".

- Вистава "Загадкові варіації" від трупи Київського академічного Молодого театру / 6 та 21 квітня о 19.00

 

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema