Фільм "Тим, хто приїде після нас ", режисер Елі Рубах.

17.11.2017

КІНО - Місяць документального кіно 

Спеціальний показ фільму "Тим, хто приїде після нас", режисер Елі Рубах

Книгарня «Є», Французький інститут в Україні та Альянс Франсез в Україні запрошують на перегляд фільму «Тим, що прийдуть після нас» (режисер Елі Руба, Франція, 2013, 54 хв) мовою оригіналу з українськими субтитрами та дискусію за участю головної героїні фільму Єви Бюшвальд (Франція). 
 
Через сімдесят років після Голокосту Єва Бюшвальд приїздить до Ковеля – рідного міста її родичів по лінії матері. Ми разом з нею здійснимо цю подорож, то поринаючи у минуле, то повертаючись до сьогодення, спілкуючись з живими та згадуючи померлих. Ми вирушимо на пошуки її двоюрідного діда, вбитого німцями у 1942-му році. Це розслідування приведе нас слідами ковельських євреїв туди, де вони жили, і туди, де їх було вбито. У Ковелі не залишилося сьогодні жодного сліду їхнього перебування, жодної ознаки, яка б нагадувала про скоєні в цьому місті злочини. Чи не забув Ковель «своїх євреїв»?
Друга світова війна мала вкрай нищівні наслідки для України, особливо для єврейської громади: близько півтора мільйони євреїв було вбито, з них більша частина загинула від куль айнзатцгруп(мобільних каральних загонів),підрозділів Ваффен-СС, німецької поліції та місцевих колаборантів. Крізь призму історії одного містечка, яке, здається, забуло своїх померлих, автори стрічки намагаються оживити пам’ять про українських євреїв.
 
Показ фільму (54 хв, мовою оригіналу із субтитрами українською мовою), після якого буде дискусія з режисерами Елі Рубах та Євою Бухвальд.
 
Адреса Книгарні «Є»:
м. Київ,
вул. Лисенка, 3,
м. «Золоті ворота»
Телефон: (044) 235 88 54
Вхід вільний.

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema