Довгі ночі короткого метра

09.04.2013

ДОНЕЦЬК – 11, 12, 13 квітня

Кінотеатр «Звездочка»

ДНІПРОПЕТРОВСЬК – 12, 13 квітня

Кінотеатр «Мост-кіно»

ОДЕСА – 19, 20 квітня

Кінотеатр «Родина»

24, 26 квітня

U-Cinema

ХАРКІВ – 19, 20 квітня

Кінотеатр «Довженко»

ЛЬВІВ – 19, 20 квітня

Кінотеатр « Кінопалац»

КИЇВ – 19, 20 квітня

Кінотеатр «Україна»

 

Надзвичайно популярні ще з першого фестивалю «Французька весна» у 2004 році, «Довгі ночі... короткого метра» традиційно представляють добірку найкращих французьких короткометражних фільмів. Особливий акцент - на нещодавно відзняті стрічки.Отже, це нагода посміятись, помріяти, розчулитись... і провести безсонну ніч в кінотеатрі.

Всі фільми, представлені в програмі цього року за підтримки агенства Unifrance, були нагороджені або брали участь у найпрестижніших французьких та міжнародних кінофестивалях: в Каннах, Клермон-Феррані, Берліні, Нью-Йорку, Торонто...

Фантастичні драми, сентиментальні комедії, анімаційні фільми, міфологічні історії, мюзикли – кожен знайде щось для себе. Можливо «Довгі ночі... » цього року доведуть ще раз, що французький короткий метр...має повнометражні амбіції!

 

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema