«Два дні, одна ніч» та інші фільми братів Дарденн у кінотеатрі «Київ»

02.10.2014

2-5 жовтня в Києві покажуть колекцію кращих фільмів бельгійських режисерів Жан​​а-П’єра та Люка Дарденнів, рекордсменів Каннського кінофестивалю. Покази відбудуться у столичному кінотеатрі «Київ» мовою оригіналу - французькою, з українськими субтитрами.

Жан-П'єр і Люк Дарденни завоювали світову славу і успіх у критиків своїми соціальними драмами. У програмі ретроспективи - кращі з них: «Дитя», «Син», «Розетта» і «Хлопчик з велосипедом», які свого часу зібрали 7 нагород Каннського фестивалю, в тому числі і дві Золоті гілки.

Ретроспектива приурочена до виходу в прокат останньої стрічки братів Дарденн - «Два дні, одна ніч». Фільм став справжнім бенефісом актриси Маріон Котійяр. Критики одностайно пророкували стрічці перемогу на Каннському кінофестивалі - Золота гілка стала б третьою в колекції режисерів. Крім того, картина буде представляти Бельгію в лонг-листі на здобуття премії Оскар. Фільм «Два дні, одна ніч» також виходить у широкий український прокат з 2 жовтня.

Трейлер фільму:

Розклад фільмів у кінотеатрі «Київ». Показ мовою оригіналу з українськими субтитрами.

2 жовтня, 20.00 – «Два дні, одна ніч»

3 жовтня, 17.00 – «Хлопчик з велосипедом»

4 жовтня, 17.00 – «Дитя»

5 жовтня о 17.00 – «Син»

о 19.00 – «Розетта»

Більше інформації на http://www.kievkino.com.ua

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema