Оголошення конкурсу стипендіальної програми “КОПЕРНІК” на 2014-2015 р

09.12.2013

Оголошення конкурсу стипендіальної програми “КОПЕРНІК” на 2014-2015 р

(1 грудня 2013 — 28 лютого 2014)
 
Післямагістерська програма “КОПЕРНІК” створена для дипломованих інженерів, економістів і юристів, бажано з кількома роками досвіду роботи, які хочуть доповнити свої знання та отримати навички вузьконаправленого менеджменту для розвитку своєї кар'єри. Освіта складається з двох семестрів: перший —  навчання в найпрестижніших французьких закладах (Інститут Політичних наук Парижа, Гірнича школа  ParisTech, Інженерний колледж), другий  —  стажування на одному з підприємств-партнерів.  Для студентів цієї програми пропонується 12-ти місячна стипнендія.
 
1/ Зразкова освіта, престижний диплом
 
Міністерство закордонних справ Франції фінансує стипендію КОПЕРНІК завдяки чому робить  внесок у розвиток цієї програми. Вищі школи пропонують учасникам програми КОПЕРНІК спеціально створені освітні програми та дидактичні матеріали. Великі міжнародні французькі групи вступають до Асоціації підтримки програми КОПЕРНІК , щоб фінансувати програму та приймати на роботу майбутніх співробітників обираючи з-поміж випускників програми.
Отриманий диплом за пройдений 12-ти місячний освітній курс видається найпрестижними закладами : Національною  Школою мостів та доріг, Інститутом Політичних наук Парижа,  Інженерним колледжем, Національною вищою гірничою  школою Парижа.
 
2/ Критерії відбору
 
Кандидати мають бути молодшими за 30 років, мати магістерський диплом інженера, економіста чи юриста, мати українське громадянство та жити в Україні. Вони повинні добре володіти  французькою мовою.
 
3/ Подання документів
 
Досьє кандидата складається з:
- заповненої анкети в прикріпленому файлі,
- мотиваційного листа,
- офіційного перекладу оцінок за два останні роки навчання,
- 2 рекомендаційних  листів (французькою та англійською мовами).
 
Досьє подається у двох екземплярах до Центру наукової та університетської співпраці Французького Інституту в Україні (вул. Гончара 84, Київ, 01054, Україна)  cfucus@gmail.com або до Французького Інституту у Харкові чи до Французького Альянсу у Вашому регіоні.
 
Основні етапи подачі заявок на участь у програмі:
До 28 лютого: Подача досьє
Кінець березня — початок квітня: співбесіди попереднього відбору кандидатів
Середина квітня: тест з французької мови для попередньо відібраних кандидатів
Кінець квітня: оголошення результатів
До 15 травня: передача досьє обраних кандидатів
Початок жовтня: початок занять.
 

Опис програми

Кінцева дата подачі заявок: 28 лютого 2014 — Сайт  www.cdi.fr/copernic
 
 
 
COPERNIC - 215, boulevard Saint-Germain - 75007 Paris
Tel : + 33 (0) 1 49 54 72 74
Fax : +33 (0) 1 49 54 72 53
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema