Лекція Посла Франції в Україні, пана Алена Ремі, у Києво-Могилянській Академії

10.09.2013

Четвер 12 вересня о 15:30

Корпус 1, аудиторія 1-217

У четвер 12 вересня о 15:30 відбудеться зустріч Посла Франції в Україні, пана Алена Ремі, зі студентами Києво-Могилянської Академії для дискусії на тему «Французька – міжнародна мова для інтересів світового масштабу ». 

Формування багатогранного світу, під впливом країн, що розвиваються, вимальовує контури нового культурного та лінгвістичного плюралізму: лінгвістичні спільноти, взявши курс на глобалізацію, усвідомлюють свою значущість та все більше самостверджуються.  

Яке ж місце відведено французькій мові у світі, де все змінюється, і яких змін зазнає вона в майбутньому? Йдеться про глобальні масштаби ? Про мову міжнародного спілкування завтра  ? Які чинники – демографічні, економічні, політичні, культурні – дозволять сьогодні і в майбутньому оцінити роль французької мови на міжнародній арені ? Яких заходів було вжито Францією та іншими франкомовними країнами задля поширення французької мови ?

Саме ці питання виносяться на обговорення між Послом Франції та студентами, щоб оцінити, яку роль відіграє вивчення французької мови для молоді в Україні як з особистої, так і колективної точки зору.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema