Конкурс «Зелена школа – зелене життя»

13.05.2014

Конкурс «Зелена школа – зелене життя»

ІІІ Міжнародна зелена школа (Україна) запрошує юних вчених, студентів та аспірантів університетів України та Європи на конкурс «Зелена школа – зелене життя»
 
Міжнародна зелена школа (МЗШ) заснована у 2012 р. як освітній проект, який об’єднав вчених різного віку, художню інтелігенцію в рамках проекта «Від екології Душі – до екології Всесвіту». Його засновниками є Родинний центр «Як намалювати птаха…» (НГО «Фонд «Відкрита політика») спільно з Київським природничо-науковим ліцеєм №145. 
 
МЗШ - це унікальна ідея для того, аби активно відпочити на природі та отримати нові знання, навички, досвід у соціальній, науковій сферах у невимушеній атмосфері серед мальовничих гір. Для тебе ж – ще й можливість втілити у життя свої ідеї разом з волонтерами-юними науковцями. 
 
Ти креативний? Прагнеш зберегти екологію нашої планети? Полюбляєш відпочинок на природі? Тоді цей конкурс саме для тебе! Виграш – поїздка у саме серце колоритних Українських Карпат та можливість реалізувати себе як справжнього рятівника навколишнього середовища. Все, що для цього потрібно – читай в умовах конкурсу.
 
УМОВИ КОНКУРСУ
 
1. Для участі в конкурсі необхідно осмислити одну із запропонованих нижче екологічних проблем сіл України, проявити максимум оригінальності та придумати власну інноваційну ідею її вирішення, оформити це як авторський проект. Він повинен містити і короткий опис досвіду місцевих громад Франції, інших європейських країн (не більше 2 сторінок, з обов’язковими посиланнями на джерела інформації). 
 
Загальний обсяг проекту – не більше 10 сторінок.
 
Теми:
 
• утилізація побутового сміття в селах, вирішення проблеми малої кількості 
 
• утилізація електричного та електронного обладнання (відпрацьовані батарейки, лампочки, ін.);
 
• соціальна реклама, поширення інформації про актуальні екологічні проблеми смітників;села та шляхи їх вирішення (в т.ч. і відеоролики, анімація);
 
• джерела альтернативної енергії (наприклад, для зарядки телефону в горах)
 
• зелена садиба (архітектурний проект та/або ландшафтний дизайн).
 
2. Скласти бюджет проекту, який повинен мати чітке обґрунтування та не перебільшувати 2 тис. грн. 
 
3. Відправити проект на конкурс до 20 травня 2014 р. координаторам на адресу: nastya.canary@gmail.com (УВАГА! В темі листа вказати «Конкурс»).
 
Результати конкурсу будуть оголошені до 1 червня. Переможці отримають безкоштовно путівку в МЗШ та можливість презентувати свій проект, доопрацювати його разом з однодумцями, сформувати команду з 5 волонтерів-учасників МЗШ та реалізувати його у с. Космач.
 
4. Всі учасники конкурсу отримають дипломи та можливість опублікувати свої проекти на сайті МЗШ. Найцікавіші роботи увійдуть в збірник наукових проектів МЗШ, друк якого заплановано на осінь 2014 р.
 
Вік учасників конкурсу від 14 до 30 років. Юні вчені від 14 до 18 років їдуть виключно в супроводі викладача чи батьків. 
 
ІІІ МЗШ проходитиме 6-14 липня 2014 р. під час Міжнародного родинного фестивалю «Як намалювати птаха…» у селі Космач Косівського району Івано-Франківської області, де буквально живуть традиції і ремесла Гуцульщини. Неймовірне місце для того, аби пірнути в атмосферу живої народної традиції карпатського села. 17 травня відбудеться презентація МЗШ в м. Києві.
 
Космач розкинувся серед безлічі гір, лісів, водойм. Але, як і в багатьох українських селах, мальовнича природа потопає у побутовому смітті. Ця проблема чекає твоєї небайдужої участі!
 
Організатор: НГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Посольства Франції в Україні.
 
Більше про МЗШ та конкурс - на сайті www.ptahy.com.ua.
 
Давайте разом думати та творити, діяти та дружити!

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema