Міжнародний колоквіум з FLE

03.07.2024

Міжнародний колоквіум з FLE в умовах надзвичайних ситуацій в Університеті Лотарингії

Французький інститут в Україні є партнером конференції, присвяченої викладанню французької мови як іноземної в умовах надзвичайних ситуацій та воєнного часу. Наша аташе з наукового та університетського співробітництва виступить на відкритті конференції у четвер 04.07.2024 о 9:30 за київським часом.

4 та 5 липня 2024 року в Університеті Лотарингії відбудеться міжнародна конференція з викладання французької мови як іноземної в умовах надзвичайних ситуацій, організована у партнерстві з кафедрою романської філології та перекладу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Асоціацією "Обміни Лотарингія – Україна", за підтримки Посольства Франції в Україні.

Тема: "Вивчення/викладання французької мови як іноземної в умовах надзвичайних ситуацій"

Ця конференція, організована з нагоди 70-річчя факультету іноземних мов Чернівецького університету, досліджує виклики та стратегії викладання французької мови як іноземної в кризових ситуаціях. Доповіді будуть зосереджені на практичному досвіді та теоретичних підходах до задоволення освітніх потреб біженців та переміщених осіб, зокрема українців, які постраждали від поточних конфліктів.

Насичена та різноманітна програма

Сесії охоплюватимуть широке коло тем, включаючи відгуки вчителів та освітян, залучених до навчання в умовах надзвичайних ситуацій, дискусії про соціокультурну інтеграцію учнів та аналіз педагогічних методів, адаптованих до кризових ситуацій. Серед доповідачів будуть відомі фахівці з викладання французької мови як іноземної, а також наші колеги з Альянс Франсез (AF) в Україні, які поділяться своїми знаннями та практичним досвідом.

Нагода поділитися та навчитися

Ця конференція є унікальною можливістю для обміну досвідом, розробки нових педагогічних підходів та зміцнення міжнародного співробітництва у сфері викладання французької мови як іноземної в умовах надзвичайних ситуацій. Ми запрошуємо всіх зацікавлених долучитися до цієї надважливої дискусії про майбутнє освіти в умовах кризи.

Більше інформації та участь онлайн

 

Посилання для підключення.

Без попередньої реєстрації.

Більше деталей про програму:

 

Programme Summer School FLE 2024

Programme colloque Metz 4 et 5 juillet 2024

До зустрічі у четвер та п’ятницю!

Команда Французького інституту в Україні

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema