«МОВИ, НАУКИ ТА ПРАКТИКИ»

01.02.2018

Друга міжнародна франкофонна конференція в Україні « Мови, Науки та Практики » 

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури за підтримки Посольства Франції в Україні, Французького інститу в Україні та Університетської агенції Франкофонії (AUF) проводить у Дніпрі 3-4 жовтня 2018 року Другу міжнародну франкофонну конференцію в Україні « Мови, Науки та Практики ».
 
Резюме виступів приймаються до 31 травня 2018 року
Підтвердження прийняття резюме надсилаються до 20 червня 2018 року
 
Ця друга за ліком конференція підтверджує традицію проведення на регулярній основі франкомовного форуму, який об’єднує викладачів, науковців, студентів, аспірантів спонукаючи їх до розмислів над найважливішими проблемами сучасної науки, та платформи зустрічей між представниками вищих та середніх навчальних закладів, в рамках якої відбувається презентація та обговорення результатів наукових досліджень у різноманітних наукових сферах.
 
Основні цілі:
 
  • Поширення французької мови та культури франкомовних країн.
  • Сприяння обміну досвідом та позитивними практиками між викладачами-науковцями України, країн-сусідів та франкомовних країн.
  • Створення всеукраїнської та міжнародної мережі навколо наукових досліджень французькою мовою, її подальше розширення на регіональному та міжнародному рівнях.
  • Започаткування нових наукових проектів.
  • Сприяння поліпшенню рівня наукових розробок та публікацій французькою мовою.
  • Посилення ролі французької мови як мови наукових публікацій в усіх галузях науки 
  • Зміцнення міжнародних обмінів та академічної мобільності.
  • Активізація співпраці між випускниками франкомовних навчальних закладів Європи. 
 
НАПРЯМКИ 
 
В ході Другої франкофонної конференції в Україні буде зроблено акцент та висвітленні мовної та наукової проблематики, яка стосується співробітництва між вищими та середніми навчальними закладами, а також на досвіді викладання спеціалізованої французької мови у вищих навчальних закладах.
 
Для детальнішої інформації завантажуйте інформаційне звернення
Контактна адреса: colloque2.ukraine@gmail.com
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema