Кіноклуб Французького інституту в Україні представляє цикл фільмів ''Втеча''

04.02.2014

Кіноклуб Французького інституту в Україні представляє цикл фільмів "Втеча"

В рамках циклу кіноклубу "Втеча" у лютому, Французький інститут в Україні запрошує вас до подорожі разом з героями трьох фільмів. Від Аргентини до Бельгії, перетинаючи Лапландію, відкрийте разом з нами радість подорожей!
 
 
вул. Костянтинівська, 26 
 
 
Вхід: 25 грн
Покази мовою оригіналу з російськими або українськими субтитрами
 
 
► ПОНЕДІЛОК 10/02
     19.25

ВЕСІЛЛЯ У МЕНДОСІ

Реж. Едуар Делюк
У ролях: Ніколя Дювошель, Філіп Реббо
Драматична комедія 
Франція, Бельгія, Аргентина / 2013 / 90’
 
Двоє братів вирушають в Аргентину на весілля друга, святкування якого відбудеться у місті Мендоса, що на Заході країни. Нарешті справжня пригода, про яку вони так давно мріяли...  Але Антуану стає зле, і сум не полишає його навіть по приїзді в Буенос-Айрес, адже від нього нещодавно пішля дружина. Маркус впевнений, що саме весілля підбадьорить його брата. Тож вирішено задіяти всі можливі й неможливі засоби. Після шалених ночей у столиці ці двоє пірнають з головою у вир розгульного життя.  Дивний рецепціоніст, неймовірна красуня, камінці, які приносять щастя... Низка інших, не менш захопливих подій, чекає на наших героїв поки ті, зрештою, не дістаються місця призначення.  
 
 
 
► ПОНЕДІЛОК 17/02
     19.30

ДІМ НА КОЛЕСАХ

Реж. Франсуа Піро
У ролях: Артюр Дюпон, Гійом Гуі
Драматична комедія 
Франція, Бельгія, Люксембург / 2012 / 95’
 
Сімон йде з роботи та розриває стосунки з дівчиною, після чого повертається у рідне містечко, де відновлює стосунки з другом дитинства на ім’я Жюльєн. Двом тридцятирічним гультяям спадає на думку втілити в життя стару мрію підлітків: податися світ за очі, заробляючи на хліб сезонними підробітками...
Вони купують фургон на колесах, але від’їзд все ніяк не відбудеться. Нерішуче, але все-таки вони невдовзі відправляються у подорож... Все б нічого, але їхні шляхи розходяться.
 
 
 
► ПОНЕДІЛОК 24/02
    19.30

ЗУСТРІЧ У КІРУНІ

Реж. Анна Новіон
У ролях: Жан-П’єр Дарусен, Анастасіо Сулі
Драма 
Франція, Швеція / 2013 / 100'
 
Відомий архітектор Ернест живе лише своїм ремеслом. Одного дня, отримавши дзвінок від шведської поліції, він вирушає у Кіруну, що в Лапландії. Йому доведеться впізнати тіло незнайомця, свого сина, якого він ніколи не бачив. На своєму шляху він зустріне чутливого і розгубленого Магнуса, який є абсолютною протилежністю владному і обережному Ернесту.
 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema