КІНОКЛУБ Французького інститут представляє місяць анімаційного кіно

25.10.2013

Щопонеділка о 19.00

Кінотеатр «Жовтень»

вул. Костянтинівська, 26

Покази мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Вартість: 20 грн

Понеділок 7/10, 19:00

Жан з Місяця

реж. Штефан Шеш, Сара Клара Вебер

Анімаційний фільм / Німеччина, Франція, Iрландія / 2012 / 95’

Жан з Місяця починає сумувати і вирішує відвідати Землю. Одного дня він сідає на хвіст комети і прилітає до нас. Тоді президент Всесвіту починає переслідувати його, оскільки він переконаний, що Жан – загарбник. Аби втікти від преслідування, на допомогу Жану з Місяця приходять діти та його друзі. 

Понеділок 14/10, 19:00

Казки на ніч

реж. Мішель Осело

Анімаційний фільм / Франція / 2011 / 84’

Щовечора маленькі дівчинка та хлопчик разом із літнім техніком збираються у старому покинутому кінотеатрі, де відбуваються дива. Троє друзів фантазують, порпаються у матеріалах, малюють та виряжаються у сценічні костюми. Вони вигадують казкові історії серед ночі, сповненої магічних сил. Шість казок: «Вовк - Гару», « Тіжан та Красуня без відома», «Обранець золотого міста», « Хлопчик там-там», «Хлопчик, який ніколи не брехав», а також «Дівчина-лань та син Архітектора».

Понеділок 28/10, 19:00

Колір шкіри: медовий

Реж. Джун Сік-юн, Лоран Буало

Анімаційний фільм / Бельгія, Франція / 2012 / 75’

Знятий у дивовижному поєднанні реальних та художніх образів, десь між спогадами та дійсністю, з використанням до того ж історичних та сімейних архівів, «Колір шкіри: медовий» - це автобіографічна розповідь, яка відкриває нові горизонти анімаційного кіно.

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema