Кіноклуб Французького інституту в Україні представляє цикл фільмів «Розпочніть слідство»

27.01.2014

Кіноклуб Французького інституту в Україні представляє: «Розпочніть слідство»

Щоб як слід розпочати 2014 рік, Французький інститут в Україні пропонує затремтіти від перегляду детективних фільмів і призначає вам зустріч 13, 20 та 27 січня у кінотеатрі «Жовтень». Щопонеділка у січні справжні поціновувачі детективного трилеру побачать добірку з трьох стрічок.
 
 
вул. Костянтинівська, 26
 
Показ мовою оригіналу з українськими субтитрами
Вхід: 25 грн
 
 
 
 
 
 
 
Понеділок 13/01 
19:00

ВИКРАДЕННЯ

Реж. Люка Бельво
У ролях: Іван Атталь, Анн Консіні
Драма / Франція / 2009 / 125’
 
Одного дня багатий підприємець Станіслас Граф був викрадений злочинним угрупуванням неподалік від власного будинку. Так починається ув’язнення, що затягнеться надовго. Не зважаючи на приниження та позбавлення гідності, він не опускає рук. Відірваний від світу, він ледве отримує крихту інформації від сусідів по камері. Граф не усвідомлює, що ніхто не хоче вносити за нього заставу. По той бік камери його світ руйнується по мірі викриття його особистості. Все, що йому вдавалось так довго тримати в таємниці, стає явним. Його сад таємниць розкрито внаслідок розслідування поліцією та ЗМІ. Перед нами новий персонаж, зовсім не схожий на того, за кого себе видавав.

Понеділок 20/01
19:00

КІМНАТА СМЕРТІ

Реж. Альфред Лот
У ролях: Мелані Лоран, Жіль Лелуш
Детективний фільм / Франція / 2007 / 117’
 
Якось посеред ночі у відкритому полі двоє безробітніх програмістів знаходять тіло невідомого. Його сумка вщент заповнена грошима : двома мільйонами євро. Що робити? Повідомити в поліцію чи скористатися ситуацією? Наступного дня, за декілька метрів від місця злочину, поліція знаходить тіло незрячої дівчинки на ім’я Мелоді. А раптом то були гроші під її заставу? Чи бачив вбивця Мелоді цих двох пройдисвітів? Того ж вечора стається ще одне викрадення дитини, цього разу хворої на цукровий діабет. У неї залишились лічені години. В поліцейському відділку Данкерка починається зворотній відлік часу. Разом з лейтенантом Морено за своє перше розслідування береться 26-річна Люсі . 

Понеділок 27/01
19:00

СПІЛЬНИКИ

Реж. Фредерік Мерму
У ролях: Жільбер Мелкі, Емманюель Дево 
Детективний трилер / Франція, Швейцарія / 2009 / 93’
 
Венсан та Ребекка зустрілися в одному інтернет-кафе і закохалися з першого погляду. Молоді, вісімнадцятирічні, вони з безтурботністю зазирають у вічі майбутньому. Однак, через два місяці, тіло Венсана знаходять в річці, а Ребекка взагалі зникає. Розслідування проводять інспектор Ерве Каган та його колега Карін Манжен. Розплутуючи цю історію, де кохання затьмарене смертю Венсана та Ребекки, Ерве та Карін ризикують власним життям.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema