Радіо Аристократи приєднується до світової мережі Francodiff!

22.09.2014

Радіо Аристократи  - нове українське онлайн-радіо зупистили у лютому 2014 року. З моменту створення радіостанція щодня приваблює нових слухачів, і на сьогодні їх аудиторія складає близько 120 тис слухачів на місяць. Радіо Аристократи зорієнтована на публіку віком 20-30 років, жителів найбільших міст України. Аристократи пріорітетно займаються поширенням музики українських незалежних виконаців, і авжеж сучасної зарубіжної. Численні радіопрограми створені на хвилі за час роботи радіоредакції, не лише музичного направлення, а й суспільно-культурного. (The Selector, Jazz Time, Keddricast, Інтернаціонал та ін.). 
 
Починаючи з 15 вересня хвиля радіо Аристократи піключилась до мережі Франкофоні Діфюзйон – найбільшого центру раідотрансляції французької музики у світі.  Створений у 1993 році, він покликаний промотувати роботу музичних виконавців франкомовного простору, і завдяки своїй платформі francodiff.org, мережа дає змогу радіостанціям та онлайн медіа завантажувати та транслювати музику, і таким чином підтримує і поширює роботу виконавців та продюсерів франкофонного простору у більше ніж 100 країнах світу. Розширюючи своє покриття та шукаючи нових партнерів, мережа Francodiff ініціює обмін та допомагає у комерціалізації музичного виробництва спільно з компанією Burex - Бюро експорту французької музики.
 
«Перед тим, як підключитись до цієї мережі, французька музика на радіо Аристократи була представлена композиціями таких виконаців, як Серж Генсбур, Daft Punk, Justice та інших світових величин. Ми шукали варіанти такого співробітництва, щоб мати змогу транслювати нові французькі композиції, і маємо наміри розвивати наші відносини з французькими радіостанціями», - Ярослав Лодигін, ведучий програми Ранкове шоу та один із засновників радіо Аристократи.
 
Отже, тепер на радіо Аристократи можна почути треки з канадського радіо Choq FM, нігерійського Cool FM, камбоджійського Beehive Radio, російського Рок FM, та більше тисячи інших медіапартнерів. На сьогодні Аристократи – 36 радіохвиля у Східній Европі, що приєднана до мережі FrancoDiff, і перша в Україні.
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema