Програма стажування у сфері реставрації творів мистецтва

18.07.2024

Оголошення про прийом заявок

В рамках співпраці між Міністерством культури Франції та Французьким інститутом в Україні, Національний інститут спадщини Франції організовує програму стажування, спрямовану на розвиток потенціалу у сфері реставрації для українських фахівців з консервації та реставрації творів мистецтва.

Програма триватиме два робочих тижні з 21 жовтня по 1 листопада 2024 року у Франції та поєднуватиме відвідування французьких інституцій, які спеціалізуються на збереженні спадщини з практичними майстер-класами з реставрації та консервації, які будуть проводити визнані французькі спеціалісти. Пріоритет серед кандидатів надаватиметься спеціальності "живопис", але заявки можуть подавати зберігачі/реставратори всіх спеціалізацій.

Програма стажування буде надіслана відібраним учасникам, організатори беруть на себе всі витрати, пов’язані з організацією стажування (міжнародні переїзди та переїзди в межах Франції, проживання у Франції, харчування, екскурсії, вартість навчання тощо).

На час стажування буде забезпечено франко-український переклад всіх зустрічей та майстер-класів.

Щоб подати заявку, будь ласка, заповніть форму, що додається, та надішліть наступні документи:

- Мотиваційний лист

- CV

- Назва або копія диплому(ів) із зазначенням спеціальності(й)

Заявки мають бути заповнені українською мовою та надіслані до 1 вересня 2024 року електронною поштою на адресу: oleg.sosnov@ifu.kiev.ua.

Відібрані учасники будуть поінформовані про результати відбору електронною поштою до 15 вересня 2024 року.

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema