"Зірки між небом і землею": фотографії колекції Air France

16.04.2013

КИЇВ

18 - 30 квітня

Музей сучасного мистецтва України

Після тривалої подорожі Росією виставка «Зірки між небом і землею» відкриється в рамках «Французької весни» у Києві, а потім вирушить до інших міст країни.

Виставка об’єднує чорно-білі фотографії з архівів авіакомпанії Air France, на яких зображені її видатні пасажири: Бріжіт Бардо, Френк Сінатра, Марлен Дітріх, Альфред Хічкок, Федеріко Феліні, Ів Сен-Лоран, Шон Коннері, Шарль Азнавур, Серж Генсбур та Джейн Біркін... Ця добірка відображає час, коли такі престижні клієнти свідчили про стрімкий розвиток авіаіндустрії. Коли лише «акредитовані» фотографи Air France користувалися привілейованим доступом до зірок на злітній смузі або в салоні літака.

Частина виставки під назвою «Вкрадені погляди» відтворює «пригодницький» дух початку громадянської авіації фотографіями незвичних для нас сцен життя знаменитостей та інших людей.

У партнерстві з компанією Air France та за підтримки DHL 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema