Конкурс LabCitoyen 2018

01.02.2018

Конкурс LabCitoyen 2018

LabCitoyen – це програма, присвячена важливим темам у галузі Прав Людини. В її рамках кожного року близько п’ятдесяти активних молодих громадян з п’яти континентів – франкофілів, що вивчають французьку мову, віком від 20 до 26 років, запрошують до Франції, щоб протягом декількох днів разом поміркувати над важливими темами міжнародного значення під час серії конференцій та дискусій.

 

Французький інститут пропонує таку тему для LabCitoyen-2018: «Освіта та Права Людини». Цьогорічний захід буде цікавим, насамперед, молоді, залученій до громадської діяльності (освітньої, культурної тощо) на місцевому рівні.

 

Навчальна подорож відбудеться з 1 по 9 липня 2018 року, перший день – прибуття учасників, останній – їх від’їзд; перебування та проїзд учасників повністю беруть на себе Французький інститут та Посольство Франції в Україні.

Цьогорічна програма може стосуватися, зокрема, таких питань:

 

  • Освіта та розвиток: боротьба з безграмотністю, усунення нерівностей, набуття жінками самостійності, посилення соціальної єдності суспільства.
  • Освіта та охорона здоров’я.
  • Освіта з прав людини: боротьба проти расизму, рівність чоловіків та жінок, громадянська відповідальність, права дітей.
  • Освіта та доступ до роботи: навчання та професійна підготовка, франкофонія, освіта для дорослих.
  • Зміцнення освітніх систем: державна політика та національні стратегії, інновації у фінансуванні освіти.

 

Ми шукаємо кандидатів, які б відповідали таким критеріям :

  • вік від 20 до 26 років;
  • спроможність підтвердити володіння французькою мовою (диплом DELF B1 або будь-який інший диплом або сертифікат, що відповідає цьому рівню)
  • громадська активність (обов’язкова участь у громадській, гуманітарній профспілковій діяльності або робота у рамках асоціації) з питань, пов’язаних з Освітою та Правами Людини.

 

Надсилайте ваше досьє французькою мовою (резюме та мотиваційний лист щодо вашої громадської діяльності у галузі Освіти та Прав Людини) на електронну адресу nadiia.davydiuk@diplomatie.gouv.fr до 5 квітня 2018 року.

 

Ambassade de France en Ukraine, 39 rue Reitarska, 01901 KIEV

Tél.: (380-44) 590 36 70 -  Fax : (380-44) 590 36 40 - E-mail : nadiia.davydiuk@diplomatie.gouv.fr

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema