"Просторова сегрегація? Погляд географа", лекція Фабріса Ескаффра

28.11.2016

"Просторова сегрегація? Погляд географа",  лекція Фабріса Ескаффра
 
Четвер 8 грудня о 19.00
Центр візуальної культури
вул. Глибочицька, 44, 2 поверх
 
Французький інститут в Україні та Центр візуальної культури цією лекцією продовжують цикл «Місто – дискримінація, сегрегація, інтеграція – французький досвід», задуманий у співпраці з Центром франко-російських студій (CEFR). 
 
«Міське гетто», «територіальний апартеїд»… Ці словосполучення сьогодні часто використовуються у Франції, коли йдеться про соціальний поділ міських просторів, а тим більше про конкретні території, де живуть городяни з низьким рівнем доходів, до яких належать також і ті, що є «виходцями з імміграції».
Дискусії навколо цієї теми мають реальне підґрунтя та набувають різних форм. Фабріс Ескаффр познайомить своїх слухачів з цією проблематикою, заторкнувши наступні питання. Яким чином вивчати подібну ситуацію? За якими ознаками, у яких порівняннях? Як її пояснювати? Яким чином визначати? Які соціальні, урбаністичні та політичні питання вона викликає? Як, врешті решт, аналізувати активні важелі, здатні її приборкати?
 
Географ, доцент університету Тулуза-Жан Жорес , фахівець з планування та урбаністики, Фабріс Ескаффр не тільки викладає, але й веде наукову роботу у Міждисциплінарному центрі урбаністичних досліджень. Досліджував питання, пов’язані з функціонуванням громадських місць. Зараз працює над проблематикою житла, як з точки зору його використання, його місця у побудові територій, так і в контексті державного та місцевого управління. В сферу його інтересів останнім часом також увійшли питання територіальних стратегій, зокрема стосовно чутливих аспектів міського середовища. У Департаменті «Географія-Планування-Навколишнє середовище» університету Тулуза-Жан Жорен Фабріс Ескаффр  керує магістерською програмою «Міста, житло та екологія».
 
Вхід вільний
З послідовним перекладом українською
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema