EXTRAMUROS: виставка фотографій Жюльєна Маллана

16.04.2013

Київ 

18 – 30 квітня

Музей сучасного мистецтва України

Після Харкова, художник-мураліст Жюльєн Маллан, відомий під ім’ям Seth,  представить свою виставку фотографій у Києві. Добірка фотографій ілюструє навколосвітню подорож митця назустріч знаковим муралістам з усього світу. Фотографії, вибрані з його останньої книги «Extramuros», переносять нас у різні куточки світу, часто покинуті, де Жюльєн створював свої малюнки – Китай, Індонезія, Ізраїль, Палестина, Мексика… Seth переймається ідеєю опору і передає її через сучасні види мистецтва – муралізм, стріт-арт та інші види вуличного мистецтва.

«Globe painter» – назва ще одного проекту, в якому Жюльєн керується пошуком нових знайомств, нових історій, які розповідають вуличні митці зі усього світу про своє буденне життя, надії та страждання… Ці подорожі та спільні мистецькі акції є основою сюжетів для серії документальних програм «Нові дослідники» на телеканалі «Canal +», де одним з ведучих є Жюльєн Маллан.

Саме зйомки нового фільму про українських стріт-митців вперше привели Жюльєна до України у липні 2012 року. Від Севастополя до Львова, проїздом через Київ, Seth відкриває глядачам неочікувану силу та розмаїття українського стріт-арту. Фільм «Вуличні ікони» буде показано в рамках виставки «Extramuros» у Харкові та Києві.

Під час свого перебування в Україні Жюльєн Маллан та відомий український стріт-митець Waone разом створять новий малюнок на одному з фасадів Києво-Могилянської Академії.

www.globepainter.com

У партнерстві з UNICEF

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema