13-ий фестиваль «Вечори французького кіно»

26.12.2017

13-ий фестиваль «Вечори французького кіно» 


Фестиваль "Вечори французького кіно" пропонує найкращі новинки французького кіно, а саме чотири прем'єри в Україні: “Молодий Годар”, реж. Мішель Хазанавічус, “Хепі-енд” реж. Міхаель Ханеке, “Шукайте жінку” реж. Со Абаді, “Роден” реж. Жак Дуайон. 
 
З 24 січня у кінотеатрі «Київ» 
вул. Велика Васильківська, 19  
 
 
 
 
 

Молодий Годар

Франція, 2017 / 102 хв.

біографічна комедія
Режисер: Мішель Хазанавічус («Артист»)
У ролях: Луї Гаррель («Мрійники», «Всі пісні тільки про кохання»), Стейсі Мартін («Німфоманка»), Береніс Бежо («Артист», «Вічність»), 
 
– Офіційна конкурсна програма, Каннський кінофестиваль, 2017
 
Париж, 1967 рік. Французький режисер Жан Люк Годар зустрічає молоду актрису Анн Вяземські, свою майбутню дружину. Зустріч відбувається у бурхливий період життя Годара: скандальний прийом його нового фільму та травневі революції 68 року починають потихеньку зводити режисера з розуму.
 
 

 

Роден 

Франція, Бельгія, 2017 / 119 хв.
біографічна драма
Режисер: Жак Дуайон
У ролях: Венсан Ліндон («Ласкаво просимо»), Ізіа Іжлен, Северин Канеел
 
– Офіційна конкурсна програма, Каннський кінофестиваль, 2017
 
Історія сходження геніального скульптора до вершини світового мистецтва. Це розповідь про творчість Огюста Родена, про незліченні любовні інтриги та непрості стосунки з найголовнішими жінками в житті майстра – талановитою ученицею Каміллою Клодель і Розою Бере, матір'ю його єдиної дитини.
 
 

Хепі-енд

Франція, Німеччина, Австрія, 2017 / 107 хв.
трагікомедія
Режисер: Міхаель Ханеке («Любов», «Піаністка»)
У ролях: Ізабель Юппер («Вона», «Піаністка»), Тобі Джонс («Розмальована вуаль»), Матьє Кассовіц («Амелі»), Жан-Луї Трентіньян («Чоловік і жінка»)
 
– Офіційна конкурсна програма, Каннський кінофестиваль, 2017
 
Фільм Хеппі-Енд про багато речей: про психопатів, багатіїв, соціальні привілеї, самогубства і навіть вбивства. Через історію стосунків великої родини, через банальні і незначні вчинки героїв поступово формується комічна картина європейської кризи із її ставленням до мігрантів і справжньою вартістю сучасних буржуазних цінностей.
 
 

Шукайте жінку

Франція, 2017 / 88 хв.
романтична комедія
Режисер: Со Абаді
У ролях: Фелікс Моаті, Уилльям Лебхіл, Камелія Джордана
 
Парижани Арман і Лейла пристрасно закохані одне в одного. Це стає проблемою, коли з Ємену повертається суворий старший брат Лейли Махмуд, який несподівано вдарився у релігію. Щоб покласти край «гріховному» способу життя Лейли, Махмуд не дає їй бачитися з хлопцем. Але Арман не збирається здаватися. Щоб зустрічатися з коханою, не привертаючи увагу брата, він приходить до них у будинок під виглядом смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у хіджаб. Загадкова скромниця не може не сподобатися Махмуду...
 

 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema