Джаз-танго у Києві: концерт квартету TANGO CARBÓN

11.06.2015

30 ЧЕРВНЯ О 20.00 
МАРІЇНСЬКИЙ ПАРК / СЦЕНА "РАКУШКА"
Вхід вільний
 
Створений у 2012, французький гурт Tango Carbón живе тим, що грає модернові композиції у стилі танго, водночас шукаючи витоки цієї музичної енергії. Такий підхід додав сучасних ноток в їхній репертуар, який складається з класичних композицій у стилі танго та, водночас, поєднує у собі класику й рок, лірику й скрипку, гумор й суворість. Це спражнє задоволення! Група Tango Carbón також виступає в рамках фествалю Alfa jazz fest у Львові.
 
Луїз Жаллю, бандонеон
Давід Арутунян, скрипка
Леонардо Лакапер, піаніно
Бланш Стромбоні, контрабас 
 
Про перший альбом 11 устриць :
 
"В нашому першому альбомі ми вирішили передусім взяти оригінальну енергію танго, пропустити крізь свої музичні смаки і виконати, приправивиши власним соусом Carbon. Наш репертуар в постійному русі між традиційним й сучасним, стабільним й пригодницьким, прозаїчністю й лірикою, популярним й елітарним. Композиції традиційного танго –такі як Selección de Tangos de Julio de Caro або La  Bordona опрацьовані в стилі, а згодом збагачені  ідеями кожного з учасників. Наприклад, тема контрабасу розкрита в La Bordona й відсилає нас до бажань учасниці гурту Бланш, створюючи таким чином більш ліричну і менш традиційну композицію. Тут, краса та рівновага мелодій мають перевагу над ритмом танцю.  
 
Водночас Negracha – твір, яким починається кожен концерт, виконаний дуже енергійно. Його ціллю є як пробудити публіку, так і зробити щось на кшталт інструментальної боротьби. Соло Давіда прекрасно демонструє цю боротьбу, особливо в момент, коли супровід  намагається безуспішно взяти верх!  Стилістичні особливості традиційного танго тут спеціально підкреслені, аби показати більше напруження й енергію, ніж в оригінальній версії. 
 
В музичному пошуці, який характеризує цей альбом, присутні також нові композиції. Так у композиції 11 устрицях, написаній Луїзою, змінені деякі правила танго, а саме – присутність непарних розмірів в 11 тактів або початок твору з варіації на бандеоні, який зазвичай у традиційному танго завершує твір.  
 
Композиції Леандро є підтвердженням нашого бажання поєднати оригінальне з сучасним. Ми знаходимо в ньому бажання повернутись до первинного значення танго, поєднавши його з сучасністю, життєвими подіями, зустрічами, оціальними умовами під впливом яких ми змінюємось.  Barbès передає атмосферу паризького кварталу з його шумом, світлом, людьми, які вештаються весь день. 
 
Messi - це нагода висловити нашу позицію на факти сучасності, які нас інколи шокують, інколи лякають і викликають бунт. Якщо музика пом’якшує звичаї, вона також дозволяє передати меседж, повідомлення, не обов’язково з політичним підтекстом, але з людським нюансом. Сукупність композицій альбому  - це результат різних ритмів і настроїв, які панують у групі, що намагається йти найрізноманітнішими шляхами музики танго."
 
    

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema